Gitarska senzacija “40 Fingers” prvi put u Beogradu

Nastupaće u okviru Guitar Art Festivala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/PrintScreen/Youtube

Italijanska gitarska senzacija “40 Fingers” u okviru evropske turneje, nastupiće u Beogradu 12. marta u u Kombank dvorani okviru međunarodnog Guitar Art Festivala, najavili su danas organizatori.

“40 Fingers” je trenutno jedan od najpopularnijih gitarskih kvarteta koji dolazi iz Italije, a karakteriše ih bogat muzički repertoar, velika energija i snažan zvuk na njihovim koncertima.

Ovaj gitarski kvartet čine Mateo Brenči, Emanuele Grafiti, Enriko Marija Milanezi i Andrea Vitori. Četvorica virtuoza na akustičnim gitarama koji su italijanskoj publici pojedinačno već dobro poznati po svojim brojnim solo projektima.

Za njihov prvi beogradski koncert najavljuju gitarski spektakl u Kombank dvorani, sa posebnim repertoarom koji počinje filmskom muzikom, te popularnom klasikom i autorskim pesmama, a onda sledi energičan drugi deo koncerta sa kultnim melodijama i obradama pop i rok hitova u posebnom aranžmanu za 4 gitare.

Popularnost su stekli zahvaljujući njihovom snažnom ritmu, bogatim harmonijama i velikoj originalnosti u obradi najvećih hitova pop, rok, džez, blus, latino, irske i klasične muzike.

Poslastica za ljubitelje gitare: Svetska premijera koncerta “Recuerdos de Belgrado” (FOTO+VIDEO)

Među njihovim najpopularnijim obradama izdvajaju se kompozicije Astora Pijacole “Libertango”, zatim teme iz serije “Igre prestola”, teme iz filma “Poslednji Mohikanac” i Vivaldijevog “Leta” i “Četiri godišnja doba”.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar