Da li se nazire KRAJ koroni? Doktor Kon o novom talasu, a evo šta je rekao o SVADBAMA

On je dodao da je malo verovatno da će na leto biti znatnog porasta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Printscreen, Freepik/senivpetro

Iako se polako život vraća u neke normalne tokove, mere su i dalje na snazi a rizik od zaražavanja uvek postoji. Po svemu sudeći, nećemo se tako lako pozdraviti sa koronom, jer ovaj problem ne tiče se samo jednog grada, jedne zemlje, već planetarno. Sve dok negde na svetu opstaje virus, postoji šansa da uvek dođe i do nas.

– Beograd je veliki znak da se poboljšava situacija. Situacija je neuporedivo bolja nego u decembru, martu i aprilu. Usuđujem se da kažem da takav porast (zaraze) više nije moguć, jer bi moralo da dođe do velike promene virusa. Ali, sada reći da neće biti više ničega, neodgovorno je – rekao je Kon za TV “Prva”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je dodao da je malo verovatno da će na leto biti znatnog porasta.

– Nedelje su u pitanju da spustimo virus do tog nivoa da nema ozbiljnog rizika, da se mirno otvaramo. Kad se mirno otvorimo, neće biti klasičnih zabrana, nego će sve biti prepušteno organizatorima događaja. Vakcinacija je jedini izlaz – objasnio je Kon.

Za Kona, utakmice s publikom su neprihvatljivo u ovom trenutku.

– Znam da je nestrpljenje veliko, ali se mora sačekati. Neprijatno me pogodilo što je bilo publike na utakmicama. Čim se neko tako izdvoji, kreće lavina: “Kako mogu oni, a ne možemo mi?” Onda se stvara atmosfera bojkota mera. Trenutno je prisustvo virusa tri osobe na 100.000, znači ako je na košarkaškoj utakmici Zvezda – Budućnost bilo 4.000 ljudi, postoji verovatnoća da nema virusa, ali opet, postoji neki rizik. Kada je to tako masovno kao što je utakmica, to je za mene poziv na bojkot – naglasio je Kon.

Što se tiče organizacije svadbi, sve će biti prepušteno organizatoru.

– Ako neko planira svadbu, moraće da razmišlja da li su mu gosti vakcinisani ili nisu, preležali kovid ili nisu, testirani ili nisu. To će biti moralna obaveza organizatora – zaključio je Kon.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar