Kopaju kanale kako bi mogli da se OKUPAJU: Braća Danijel i Jovica sa Kosmeta imaju jednu ŽELJU (VIDEO)

Tome je doprineo i kosovski sukob, pa su sada kuće u ovom selu prazne, oronule i zarasle u korov

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ Humanitarna Organizacija Kosovsko Pomoravlje/Printscreen

Danijel (12) i Jovica (14) Miljković su braća i najbolji drugovi koji žive u selu Grizime nadomak Kosovske Kamenice. Uprkos tome što im dani prolaze u seoskim poslovima i čuvanju stoke, ova dva dečaka su nasmejana i srećna, jer za igru imaju barem jedan drugog.

Pre dve godine ostali su bez oca, a u kući žive sa još 11 članova porodice. Sve poljoprivredne i stočarske poslove su brzo savladali, zajedno sa bratom Dejanom pomažu majci, brinu o porodici i žele da ostanu na svom imanju, a kada ih je ekipa humanitarne organizacije “Kosovsko Pomoravlje” posetila pronašla ih je na brdu iznad kuće kako kopaju mali kanal.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nije to bio deo igre, već rutina koju dečaci ponavljaju nekoliko puta nedeljno, kako bi povezali cevi i sproveli vodu za kupanje i pranje veša do kuće.

– Ja bih voleo bicikl, i on isto – govori jedan od dečaka pokazujući na svog brata, kada su ga pitali šta mu je najveća želja.

Ovi skromni dečaci, dvojica su od svega nekoliko dece u selu, a razlog tome su loši uslovi i nedostatak puta koji su naterali brojne porodice koje su decenijama živele u ovom selu, da napuste svoje domove i odsele se na neko drugo mesto. Tome je doprineo i kosovski sukob, pa su sada kuće u ovom selu prazne, oronule i zarasle u korov.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar