Odgovor koji sve “delije” zanima, Radonjić otkrio ostaje li u Zvezdi: Govorio i o fenomenu “Lendri Noko”

Mnogo interesantnih odgovora trenera crveno-belih

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Dragana Stjepanovic/Starsportphoto

Dejan Radonjić dao je veliki intervju za Mozzart sport, u kom je govorio o raznim temama u vezi sa aktuelnom sezonom.

Za početak je na pitanje da li ostaje u klubu, dao nedvosmislen odgovor koji će se svideti “delijama”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Da, ostajem.

Čini se kao da je osvajanje Kupa Radivoja Koraća bila prelomna tačka sezone, da je ekipa podigla samopouzdanje i počela da se diže pred završnicu?

– Ako bi se gledalo na jedan način, onda – da. Ako bismo analizirali situaciju i pogledamo kako smo igrali utakmice posle toga, ima momenata kada ne bih baš mogao da se saglasim s vašom konstatacijom. Zbog svih tih okolnosti teško je napraviti analizu i reći: ‘Da, to je to’. Ali, imali smo zbog svih tih okolnosti kontinuirani trenažni proces pred kup. Jeste bilo problema, ali smo bar trenirali redovno. To je period kakav od mog dolaska nismo imali ni pre, ni posle toga. Osvajanje kupa jeste dalo pozitivan impuls svima i približili smo se kao tim jedni drugima, ali nam je izuzetno značajno bilo što smo i pored svih okolnosti uspeli da stignemo do trofeja, što nam je dalo određenu snagu i pozitivan stav da možemo da prevaziđemo sve, kada smo uspeli to. To je možda bilo najznačajnije od svega. Bez obzira koliko teške utakmice bile, povrede, korona, težak raspored…mi smo verovali da ćemo uspeti.

Crvenu zvezdu napustili ste kao osvajač triple krune, a vratili se u nimalo pogodnom trenutku. Da li je kod vas bilo određenog straha da će očekivanja biti tolika da možda nećete moći da im odgovorite na adekvatan način?

– Apsolutno nisam razmišljao o tim stvarima. Gledao sam sebe i svoj rad, okolnosti su bile takve kakve jesu, došao je poziv, razgovarao sam s agentom, prijateljima i porodicom, sa kojima se obično savetujem oko ovakvih stvari i došli smo do zaključka da treba da prihvatim poziv. Ostalo znate.

Foto: Djordje Kostic/ STARSPORT

Šta je to što bi vas učinilo zadovoljnim u narednoj sezoni?

– Šta nismo to uradili ove godine – pita se Radonjić i posle kratkog razmišljanja odgovara:

– Nismo igrali kompletni nijednu utakmicu i to mi je žao. Posle svega što smo uradili zaista bi bilo nezahvalno da tražim nešto više. Žao mi je što nismo igrali zajedno, što nismo bili kompletni da bih mogao o nečemu više da pričam i razmišljam. Nisam bio u prilici. Bez obzira što mi neko imputira da ne volim mnogo da pričam, ali zaista nemam šta da kažem. Voleo bih da igramo u kompletnom sastavu, eto.

Kako objašnjavate fenomen imena i prezimena Lendri Noko? Dve intervencije na srcu, dug oporavak, karijera dovedena u pitanje, povratak u Zvezdu, pa korona, ponovo ulazak u trenažni proces i onda MVP plej-ofa?

– Jako je značajno bilo to što je centarska linija odradila dobar posao u završnici sezone. Posebno u finalu. Informacije vezane za Noka su dosta jasne, ali momenat kada je dobio koronu zahtevao je oporavak koji traje duže od redovne pauze zbog svega što se ranije dešavalo. I to sve je došlo u nezgodnom momentu sezone. Trudili smo se da svakodnevno pronađemo novo rešenje, dali smo od sebe da izvučemo maksimum, tako je bilo i s njim. Na kraju su njegove igre bile značajne za nas.

Posle duple krune, kako god da se završi Superliga pretpostavka je da će vam cilj biti da od jeseni popravite utisak u Evroligi?

– Prvo da vidimo šta je to što donosi sledeća sezona, pa da napravimo plan. Lično, niko u klubu, a verujem ni navijači nisu zadovoljni pozicijom sa kojom smo završili Evroligu – zaključio je Dejan Radonjić.

Tragičan kraj sezone za Partizan: Mega uništila crno-bele i plasirala se u finale!



Izvor: Objektiv.rs, Mozzartsport

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar