Kako je nastradala Jovana Đorđević (22) iz Kragujevca? Stigli REZULTATI obdukcije, smrt bila NASILNA!

Iz Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu kažu da će se utvrđivati i odgovornosti prisutnih

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva

Smrt Jovane Đorđević (22) iz Kragujevca, koja je nastradala na Đurđevdan u Gružanskom jezeru, nastala je kao posledica utapanja, pokazali su rezultati obdukcije.

Kako kažu iz Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu, utvrđeno je da je smrt nasilna i da je nastupila utopljenjem. Nije otkriveno prisustvo alkohola i psihoaktivnih supstanci, a utvrđivaće se odgovornosti prisutnih.

– Stigao je rezultat, dete mi je čisto kao suza. A oni nisu ni testirani. To mi je neprihvatljivo – rekao je ovim povodom otac pokojne Jovane.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako nam je rekao, to je informacija koju je dobio upravo iz tužilaštva.

– Neshvatljivo mi je da traže obdukciju mog deteta, a ne traže analizu za drugu decu, da li su bili pod uticajem alkohola i droge. Ja sam bio i pitao. ‘Nisu testirani’, rekli su mi – kaže navodeći da mu je između ostalog rečeno da su u pitanju mladi, gotovo deca, te da navodno zbog toga nije provereno ni da li je među sedmoro okupljenih u trenutku nesreće imalo ranije osuđivanih: – Moja je ćerka isto mlada, nije ni počela da živi.

Živorad kaže i da nije očekivao da će rezultati obdukcije pokazati da je bila pod uticajem alkohola ili droge.

– Sve mi je pričala, bio sam siguran da ne koristi alkohol. Rekla mi je da idu na jezero. Mislio sam da idu da se provedu, ne da idu na vodu. To je šesti maj, hladna voda. Tamo je zabranjeno kupanje. Odatle ljudi piju vodu. Tamo je zabranjeno i pecanje čamcem – kazao je dodajući da bi se na jezeru mogli naći tek pecaroši, bez čamca.

Navodi i da je po gradu čuo vesti zbog kojih je uznemiren.

– Ceo Kragujevac priča da su tamo pili i pušili travu – navodi šta mu ne da spokoja.

Kaže i da je u tužilaštvo odlazio sa članovima porodice, te da je za sve njih neprihvatljivo da se to označi kao nesrećan slučaj.

– Ja sam skrhan od bola, ne radi mi mozak baš najbolje – kaže uz nagoveštaj da su emocije prejake: – Ja sam i rekao javnom tužiocu, ako mislite da ovo proglasite za nesrećan slučaj, grdno ste se prevarili. Mi kao porodica i familija nećemo to da prihvatimo nikad. Nečija odgovornost postoji.

Govori i o okolnostima slučaja navodeći da ne može da ih razume. Čamac je, tvrdi otac, bio neregistrovan, a u njemu nije bilo zaštitnih prsluka niti opreme za spasavanje. Ponavlja da je Jovana bila neplivač, te da su to i drugi znali.

Navodno, mladi su veslali do pola jezera i nisu znali da doveslaju natrag, zbog čega je jedan od mladića Jovanu probao da vrati na dasci za surfovanje. Posebno ističe da je to bilo jezero, a da je “daska” bila na naduvavanje. Pita se i zašto nisu tražili pomoć. Veruje, do njih bi čamcem doplivali bar ribolovci. Kaže i da su između ostalih, fotografije njega i ćerke, ostale u telefonu, a telefon u automobilu mladića koji je vlasnik čamca. Telefon, navodi, nije vratila policija, već porodica tog momka.



Izvor: Telegraf

Komentari (5)

  1. Da li si pročitala tekst ili tek tako pišeš. DEVOJKA NIJE IMALA U SEBI NI ALKOHOLA NI DROGE,znači nije pušila kako ti kažeš. Sramota i od strane vas " neobaveštenih" da je sada i mrtvu blatite

    Odgovori

Ostavite komentar