Ne treba da odustajete od PARTNERA, budite strpljivi: Sedam faza kroz koje svaki brak MORA da prođe

U kojoj ste vi sada fazi?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/freepik

Svaki bračni život ima svoje prednosti i mane.

Ono što je važno, jeste da budete svesni toga.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nijedna zajednica ne može da bude savršena, a baš u tim trenucima kada nam nešto smeta, ne treba da odustajemo. Strpljenje i razumevanje su osnovni recept za dug i srećan brak.

Da ne biste tako lako odustali od zajedničkog žiovta, dobro je da znate od kojih 7 faza se sastoji svaki brak.

Ushićenje

Na samom početku zajedničkog života sa partnerom uglavnom svi osećamo uzbuđenje. To je zato što konačno imamo ono što želimo, sigurni smo u našu ljubav i sve to je za nas jedno novo, lepo iskustvo.

Foto: J.M. Guyon – Copyright 2013 / CandyBox / Profimedia

Za vas je vaš partner idealan, a oko sebe osećate ljubav i harmoniju. U tom periodu su parovi toliko opčinjeni jedno drugim, da mnoge stvari ne vide.

Prezasićenje

Ovo je faza kada počinjete da se ponašate pred partnerom potpuno opušteno i prirodno i pokazujete sebe u pravom svetlu. Počinjete mnogo trezvenije i objektivnije da posmatrate kako vašeg partnera, tako i vašu vezu. Mnoge stvari vam postaju jasnije.

Svađe

Svađe su nezaobilazne u svakoj vezi, bar u nekom trenutku. Započinjete svađu, otkrivate nedostatke i slabosti vašeg partnera.

Foto: – / Wavebreak / Profimedia

Moguće je da ćete početi da otkrivate stavove vašeg partnera o važnim pitanjima koji se ne slažu sa vašim stavovima. Ipak, ovo je prelomni trenutak, kada treba da postignete dogovor oko važnih stvari kao što su vaša deca, pitanje finansija, pitanja vezana za kuću i slično.

Strpljenje

Morate da budete strpljivi pred partnerom. Shvatite da smo svi rođeni različiti i da je potrebno vreme kako bismo se jedno drugom prilagodili. U ovoj fazi partneri stiču mudrost, svađe više nisu toliko dramatične, a vi nastavljate da gradite vaš odnos.

Poštovanje

Jim Craigmyle / First Light / Profimedia

Ovo je prva faza istinske ljubavi i sreće. Partneri ne razmišljaju ni na koji način da se rastanu, već shvataju da je to osoba sa kojom žele da provedu ostatak života, zbog čega maksimalno ulažu u svoj brak. To je faza u kojoj postajete svesni svoje odgovornosti prema partneru.

Faza prijateljstva

Ova faza otvara put ka istinskoj ljubavi. Partneri se sve više zbližavaju i jedno drugom postaju najbolji prijatelji. Možete sve da mu kažete, a pred njim ste ono što jeste.

Faza istinske ljubavi

Prava ljubav nikome ne pada s neba i ne dolazi tek tako, već je to nešto na čemu treba da radite konstantno.

Foto: Freepik/ wayhomestudio

Svaki odnos mora da prođe prethodnih šest faza kako bi dospeo do istinske ljubavi. Uostalo, razmislite kakvi su bili brakovi vaših baka i deka i koliko su oni u takve odnose morali da ulažu da bi, na kraju, opstali.



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar