Kopao po kanti, skupljao smeće, a tek tužna priča o rođendanskom poklonu… Težak život čuvenog fudbalera

- Pozvao sam Kantea na rođendan, bila je to mala zabava - prisetio se njegov bivši saigrač

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/David Ramos/POOL

Ngolo Kante je u senku bacio kompletnu konkurenciju. Nema čoveka o kom se toliko priča poslednjih sati kao o sjajnom Francuzu. Kante je omiljen lik gde god da se pojavi. Krasi ga neverovatna količina skromnosti, poniznosti i stidljivosti, a na terenu je neprikosnoven. Čita igru kao bukvar, oduzima lopte kao napast, neprestano trči. Neka vrsta prototipa savršenog veziste za moderni fudbal.

O Kanteu je ispričano mnogo priča u poslednje vreme. Nagli uspon od igrača trećeg ranga do svetskog prvaka za nekoliko godina je poznat manje-više svima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Srceparajuća je priča i iz vremena kada je nastupao za Kaen. Tada je već dobro bio zakoračio u treću deceniju kada je dobio poziv na rođendansku zabavu.

– Pozvao sam Kantea na rođendan, bila je to mala zabava – prisetio se njegov bivši saigrač Felipe Sad.

– Stigao je u restoran s kutijom čokoladica. Sav postiđen. Čak se izvinio i rekao je da nije znao šta da kupi jer je to bio prvi put da ga je neko pozvao na rođendan – prisetio se Brazilac.

N’Golo je najstariji od četoro braće i sestara. Sin je migranata iz Malija koji su Francusku stigli 80-ih godina prošlog veka. Rano je ostao bez oca, i već tada je shvatio da mora da bude glava porodice. Da bi pomogao porodici skupljao je smeće. Prešao je kilometre i kilometre ulica istočnog Pariza da zaradi brzi novac. Najviše je radio tokom Svetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine. Čistio je terene, parkove… Tada je shvatio da želi da bude fudbaler.

U tadašnjoj generaciji “trikolora” bio je niz igrača koji su uspeli kao migranti. Početak nije bio nimalo lagan. Bio je najniži u grupi, ostali dečaci su ga redovno ismevali. Ali vremena za stajanje nije bilo. U podsvesti je imao majku, braću, sestre, porodicu. Nije smio da ih izneveri.

Kante je bio igrač zadatka, radio je sve što treneri od njega traže. Zato ga možda toliko i vole svi treneri i žele ga u svom timu. S vremenom je postao lider lokalnog kluba ŽS Surene. Privukao je pažnju ljudi iz Bulonja, zatim je usledio transfer u Kaen, ostalo je istorija…

Sve se promenilo dolaskom u Lester siti gde je pod palicom Klaudija Ranijerija doživeo potpunu igračku afirmaciju. Posle toga počeli su da dolaze trofeji sami od sebe: titule prvaka Engleske, Svetsko prvenstvo s Francuskom, Liga Evrope i kao kruna Liga šampiona.

Već sada se nagađa o Kanteu kao potencijalnom osvajaču Zlatne lopte za ovu sezonu, posebno u slučaju da Francuska bude novi prvak Evrope, po prvi put od 2000. godine.

Novi igrači na Piksijevom spisku: Najbolji strelac Superlige i biser iz Partizana dobili poverenje (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar