Sedam SUPER biljaka: Daju energiju, poboljšavaju metabolizam, izbacuju toksine i jačaju imunitet

Čajeve od ovih biljaka treba da pijete što češće

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/azerbaijan_stockers

Za većinu ljudi čajevi su nužno zlo dok su bolesni, i kada ozddrave, brzo zaborave na njih.

Međutim, čajevi su veoma korisni i kada smo zdravi, naročito za detoksikaciju i regulisanje probave.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A sve što vam treba je sedam super biljaka.

1. Zeleni čaj

Osvežava, rehidrira i pomaže pročišćavanje tela. Daje energiju, a zahvaljujući obilju antioksidansa “nabildovaće” vaš imuni sistem i zaštititi jetru od oštećenja. Dokazano je da pojačava sagorevanje masnoća jer ubrzava metabolizam.

Foto: Pixabay/JillWellington

2. Čaj od korena čička

Čičak se već vekovima koristi u narodnoj medicini za čišćenje krvi, a njegov koren je moćan diuretik. Koren čička poboljšava rad jetre i probavu. Već jedna šolja čaja od korena čička na dan podstaknuće čišćenje organizma.

3. Čaj od sikavice

Sikavica može pomoći jetri da preradi belančevine, ugljene hidrate, masti, lekove, toksine… Pomaže i probavnom sastavu da izbaci otpad iz tela.

Foto: Pixabay/ Sandra_M_H

4. Čaj od đumbira

Đumbir je verovatno jedna od najboljih biljaka za detoks, njegovi sastojci deluju protivupalno i snažni su antioksidansi. Čaj od đumbira potstiče probavu, poboljšava cirkulaciju i pomaže izbacivanje toksina znojenjem.

Odličan je i u izbacivanju nakupljenih toksina i otpadnih materija iz creva i jetre. Ovaj moćan čaj ujutro nam daje energiju, popodne nas stimuliše, a uveče greje.

Foto: Pixabay/Natasha G

5. Čaj od cikorije

Pomaže probavnom sistemu da izbaci toksine iz tela povećavajući količinu probavnih sokova i obnavljajući celi probavni trakt. Uz to je snažan prirodni diuretik.

6. Čaj od maslačka

Foto: Freepik/wirestock

Konzumacija maslačka podiže u organizmu količinu enzima za koje je poznato da podstiču detoksikaciju. Smatra se da čaj od maslačka stimulše jetru i poboljšava njene funkcije, te funkcije žučne kese. Odličan je diuretik.

7. Čaj od piskavice iliti grčkog semena

Čaj od piskavice mogao bi mnogo pomoći vašem digestivnom traktu. Čaj od semenki piskavice koristi se i za regulaciju nivoa šećera u krvi. Moćan je laksativ, pa ga nemojte piti pre izlaska iz kuće.



Izvor: Objektiv.rs, Gloria

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar