Jagode su simbol proleća, a brza torta sa jagodama koja se ne peče jeste odličan način da se zasladite u ovim toplijim danima, a ne potrošite puno vremena na prirpemu. Jedino što je potrebno jeste da skuvate puding, ali svakako nećete provoditi mnogo vremena pored šporeta.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Nećete peći kore, dovoljno je samo pomešati sve sastojke i ostaviti u frižider na par sati.
Torta sa jagodama koja se ne peče – recept
A evo kako tačno ide recept, biće vam potrebni sledeći sastojci:
– 1,2 litre mleka,
– 4 kesice pudinga od vanile,
– 4 kašike šećera,
– 100 grama bele čokolade,
– 250 grama margarina ili maslaca,
– 400 grama drobljenog keksa,
– 200 grama krem šlaga,
– 250 mililitra mleka za šlag,
– 500 grama jagoda.

Kako se priprema brza torta sa jagodama koja se ne peče: pomešajte u činiji 4 pudinga od vanile sa 200 mililitra mleka. Litru mleka stavite u šerpi i ostavite da se zagreva na srednjoj vatri. U to mleko dodajte 4 kašike šećera, a kad mleko u šerpi provri, dodajte puding od vanile i brzo mešajte na vatri sve dok se ne zgusne.
Obratite PAŽNJU na peteljke: Naučite da razlikujete najbolje i NAJSLAĐE jagode od bezukusnih
U puding dodajte i 100 grama bele čokolade, dobro mešajte dok se čokloada sasvim ne istopi. Onda možete dodati i 25o grama margarina ili maslaca, sve zavisi šta je vama ukusnije. Ako želite da istaknete kiseli ukus, dodajte 3 kašike kisele pavlake i ponovo pomešajte.

Sklonite fil sa vatre i dok se on hladi izmrvite 400 grama keksa po želji u vangli. Nemojte previše mrviti, potrebno je samo izlomiti keks na krupnije komade. Potom dodati gusti fil i pomešati sve sastojke. Kada se fil i keks sjedine, prespite u kalup za tortu ili tepsiju.
Zasladite se uz sočnu fantaziju: Mekani MAFINI sa jagodama i belom čokoladom (RECEPT+VIDEO)
Premažite fil, a preko fila stavite prethodno oprane i iseckane jagode. Ako volite voćnije i sočnije torte u nju dodajte pola kilograma jagoda. Pored jagoda, brza torta sa jagodama koja se ne peče se može praviti i sa drugim vrstama sezonskog voća: sa malinama, kivijem, ananasom, bananame, u suštini, sa kojim god voćem vi volite.

Za kraj, umutite 200 grama krem šlaga sa 250 mililitra mleka, premažite preko jagoda. Ostavite u frižideru na minimum dva sata ili najbolje tokom cele noći kako bi se torta sa jagodama stegla i ovaj dezert je spreman za jelo.
Lagani desert: Spoj jagoda, pudinga i piškota u jednom kolaču je slatko savršenstvo! (VIDEO)
Torta je toliko osvežavajuća i ukusna da će nestati kroz par sati. A ako vas zanima detaljnije kako izgleda priprema ovog resepta, preporučujemo vam da pogledate ovaj snimak:
Komentari (0)