Nestvaran prizor u Surčinu: Konji punim kasom galopirali putem i ugrožavali vozače, policija ih savladala

Konji su trčali, punim kasom, gotovo tri kilometra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

U Trećem tužilaštvu u Beogradu još se vodi postupak o pogibiji Beograđanina Dejana Markovića (47), koji je krajem prošle godine udario u konje u Surčinu i na mestu ostao mrtav, a preksinoć se dogodio sličan incident.

Naime, dva grla, vlasništvo iste porodice, koja su trčala saobraćajnicom, od obilaznice do centra ove beogradske opštine, jedva su savladana oko 23 sata. Srećom, preksinoć nije bilo žrtava.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema rečima meštana Surčina, vlasnici životinja žive u blizini obilaznice i postoji opasnost da njihovi konji, ali i magarci i svinje koje drže bez ikakve kontrole, ugroze saobraćaj i na samom auto-putu.

Konji su trčali, punim kasom, gotovo tri kilometra. Surčinci su pritrčavali u pomoć policiji, ali i vlasniku životinja, koji su jedva uspeli da ih zaustave. Malo je falilo da na samoj raskrsnici u ovom mestu naprave “karambol”, ali pukom srećom to se nije dogodilo.

– U slučaju pogibije Dejana Markovića u toku su analize veštaka saobraćajne struke, koji treba da izrade nalaz i mišljenje. Što se tiče preksinoćnog incidenta, o tome nismo obavešteni- rečeno je u Trećem tužilaštvu, koje vodi postupak.

Dejan Marković je poginuo u nezapamćenoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Železničkoj ulici u Surčinu kad je automobilom “fijat punto” udario u dva konja 28. decembra. Tragedija se dogodila oko 22 sata, a od siline udarca vozač automobila je preminuo, kao i dva konja na koja je naleteo.

– Sumnja se da su konji pobegli na kolovoz iz štale, koja se nalazi u istoj ulici. Verovatno su iznenada istrčali baš u trenutku kad je Marković naišao kolima, tako da on nije uspeo da na vreme odreaguje i izbegne ih – kaže izvor.

Prema onome što je tada objavljeno, Marković se kretao iz pravca Surčina ka Dobanovcima. U blizini autobuske stanice sa desne strane izletela su dva konja i on je bukvalno naleteo na njih.

– Jedan konj je bio na jednoj, drugi na drugoj strani ulice. Lupilo je kao da je automobil udario u zid. Videlo se da je vozač “punta” u teškom stanju. Neko je zvao Hitnu pomoć i policiju, ali, nažalost, nije mu bilo pomoći. Konji su takođe ostali da leže nepomično. Uviđaj je trajao nekoliko sati, posle čega su došli zaposleni iz JKP “Veterine Beograd” i odvezli leševe životinja – ispričali su tada meštani.

Damir Okanović, advokat i direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, kaže da će nadležno tužilaštvo da odluči da li ima odgovornosti vlasnika konja u oba slučaja.

– Prema mom mišljenju u ovim slučajevima mogli bi da postoje elementi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti koje se odnosi na onoga ko drži konje. Doduše, postoji i stavka zakona koja govori o zanemarivanju životinja. Sve zavisi od stava tužilaštva u oba slučaja – rekao je Okanović.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar