“Nikad nisam želeo da NAUDIM Dajani”: Bivši novinar BBC-ja IZVINIO se Vilijamu i Hariju

On je rekao da su on i njegova porodica voleli princezu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Credit line: parkerphotography / Alamy / Alamy / Profimedia

Bivši novinar BBC-ja Martin Bašir rekao je da se “duboko izvinjava” prinčevima Vilijamu i Hariju nakon što je istraga utvrdila da je koristio “obmanjivačko ponašanje” da bi 1995. dobio intervju sa princezom Dajanom, koji je navodno doprineo njenoj paranoji.

Bašir je u intervjuu za Times rekao da izvinjava njenim sinovima, Vilijamu i Hariju, ali tvrdi da “nikada nije hteo da naudi Dajani na bilo koji način” i da ne veruje da jeste.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Sve što smo uradili u vezi sa intervjuom bilo je onako kako je ona želela, od toga kada je želela da upozori palatu, do toga kada će se emitovati, pa sve do njegovog sadržaja – rekao je Bašir u svoju odbranu, tvrdeći da su je on i njegova porodica “voleli”.

Iako je Bašir rekao da se kaje zbog korišćenja falsifikovanih bankovnih izvoda za dobijanje intervjua, priznavši “da je to bilo pogrešno”, on je tvrdio da neetična odluka “nije imala uticaja na intervju” ili princezu i da ne može da bude odgovoran za mnoge druge stvari koje su se događale u njenom životu i za složena pitanja oko tih odluka”.

Bašir je napustio BBC ove godine zbog “zdravstvenih problema”, usred istrage bivšeg sudije Vrhovnog suda Lorda Džona Dajsona koji je zaključio da je Baširovo “obmanjivačko ponašanje” u dobijanju intervjua “ozbiljno kršenje BBC-jevih smernica”, prenosi Rt.

Izveštaj sudije u penziji Džona Dajsona objavljen u četvrtak otkrio je da je Bašir naručio lažne bankovne izvode koji su lažno sugerisali da su neke od najbližih pomoćnika Lejdi Di plaćale sigurnosne službe kako bi je nadzirali.

Bašir ih je tada pokazao Dajaninom bratu Čarlsu Spenseru u uspešnoj nameri da ga uveri da mu dogovori sastanak sa Dajanom i zadobije njeno poverenje.

Bašir je rekao da žali što je pokazao Dajaninom bratu lažne dokumente, ali da to “nije imalo veze” sa priznanjima u intervjuu.

Dajana je u slavnom intervjuu rekla da ih je “u njenom braku troje”, misleći pritom na odnos koji je Čarls imao sa Kamillom Parker Bouls, a priznala je da je i sama imala vanbračnu aferu.



Izvor: Objektiv.rs, Agencije

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar