Ispovest devojke koja je bila svedok tuče NAVIJAČA: Letele su stolice, a onda su se čuli PUCNJI

Trajalo je u nedogled

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Ilustracija, Shutterstock/Chris Tefme, E-Stock/Časlav Vukojičić

Dan nakon nemilih prizora tuče kod “Beton hale” gde su se sukobili navijači Crvene Zvezde i Partizana oglasila se devojka koja je bila svedok događaja.

Privedeno 109 osoba zbog HAOSA u Beton hali: Pregledani snimci, 10 huligana zadržano

– Staklene flaše su letele, udarale o zid i padale po ljudima. Začuo se pucanj nekoliko puta – opisala je ona.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Studentkinja sam u Beogradu i juče sam bila svedok nemilog događaja koji se odigrao u Beton hali. Sedela sam na terasi, kada je čitava horda ljudi počela da prolazi i štaviše bilo mi je simpatično s početka da i dalje ima tog duha i radosti među ljudima i za vreme korone, videlo se da žive za to za šta “navijaju” – započela je priču.

Kako je navela, trajalo je u nedogled.

– Međutim, videla sam da ovaj konkvistadorski marš neće proći bez incidenta kada su se zavijorile četničke zastave sa još mnogo šovinistickih oznaka… Žao mi je da bilo ko, a ponajviše mlada populacija, ima potrebu da se tako identifikuje. Neki će reći da je stvar odgoja, međutim, dosta uticaja imamo i mi kao pojedinci oko tih mladih jedinki jer dopuštamo u strahu da se ovakve stvari događaju – objasnila je ona.

Istakla je da nema nameru da ćuti i trpi, ali da želi da ostane anonimna jer se boji da će biti u stanju da je linčuju oni koji su sinoć napadali nedužne ljude.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

– Sedela sam sinoć sa prijateljima kada je sve počelo, prilazili su stolovima i lupali o njih kako bi privukli pažnju i oglasili da se vesele ili pak uterivali strah. Krenuli su da preskaču gelendere i nasilno ulaze u objekte. Obezbeđenje objekta je davalo svoj maksimum sa ostatkom osoblja kako bi zaštitili klijentelu. Staklene flaše su letele, udarale o zid i padale po ljudima, krenuli su agresivnije i intezivnije da hrve kako bi ušli.

– Evakuisali su nas u objekte unutra dok su oni nastavili da prave opšti haos napolju po terasama. Stolice su letele i sve što im je dopalo rukama. Začuo se pucanj nekoliko puta, devojke su neke plakale od straha jer smo svi bili svesni da nemamo kuda da izađemo ako uspeju da uđu. Ostali smo zarobljeni poduže i jedva uspeli na kraju da izađemo – opisala je nemili događaj devojka koja je bila svedok nasilja.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Zbog sinoćnih nereda u “Beton hali”, procesuirano je ukupno 109 punoletnih osoba, a za sada je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno zadržavanje do 48 sati za njih 10, dok su ostali privedeni kod sudije za prekršaje.

Kako je izjavio ministar Aleksandar Vulin privedeno je i 17 maloletnih lica.

Posle proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda, u prisustvu nekoliko hiljada navijača, veća grupa se izdvojila od prisutnih i krenula da pravi nerede u “Beton hali”, gde su u baštama restorana sedeli gosti.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar