“Dobrić Vil Hanting”: Zvezdin domar genijalnog uma!

Košarka je njegov najbolji drug od malih nogu, tu su jedan za drugog i kada je teško, a i onda kada je sve potaman

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Sigurno ste gledali čuveni film “Dobri Vil Hanting”, gde običan školski domar u sebi krije pravog genija.

Met Dejmon se kroz ceo film muči sa samim sobom i korak po korak upoznaje sebe – ono šta je bio i šta će biti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Slična je situacija sa Ognjenom Dobrićem, koji je sinoć bio pravi domar svoje ekipe, pošto je imao zadatak da popravlja “oštećeno” i zakucava obruče kao čekićem ekser.

Da i u njemu čuči jedan genije svi već dobro znaju, samo se činilo kao da nikada neće u potpunosti izaći na videlo i iskoristiti sav potencijal koji poseduje. Međutim, dve najvažnije utakmice u sezoni su pokazale kakav je igrač Dobrić.

Povučen i miran kada nije u “uniformi”, ali i neustrašiv i samouveren kada izađe na teren. Ne libi se da preuzme odgovornost kada je najbitnije, trčaće kao navijen od linije do linije, skakaće, blokiraće i bacati po parketu, sve zarad pobede ili osvojene lopte. Nije to novina, takav je Dobrić bio oduvek. Još od onda kada je usnimljen na tribinama “Pionira” kako go do pojasa i izbačenom venom na vratu bodri svoje saigrače u Evroligi, verovatno zamišljajući negde u podsvesti sebe kako je on taj kome navijači pevaju.

Foto: STARSPORT

Možda nije Ognjen igrač za NBA ligu ili evropske velikane, ali je košarkaš kojeg bi svaki trener želeo da ima u ekipi. Pretrčaće kilometre za vreme provedeno u igri, lupiti par banana, sasuti nekoliko trojki, a na kraju meča ništa ne želi da pripiše sebi, već celoj ekipi. To je odlika velikih ljudi i velikih igrača.

Dobrić je već dugo u Zvezdi, promenio je veliki broj trenera, ali nijedan nije želeo da ga se odrekne. Imao je i periode kada ne igra, kada iz kog zna kog razloga sedi na klupi po 30 i kusur minuta. Ni to nije zamerio nikome, već je kao pravi radnik ispunjavao svoje zadatke. Perfektno i uvek do kraja.

Možda nije najplaćeniji u timu, verovatno neće nikada ni biti, ali njemu to očigledno ne predstavlja problem. Košarka je njegov najbolji drug od malih nogu, tu su jedan za drugog i kada je teško, a i onda kada je sve potaman.

Košarka je za njega sve, a nagrada za svaku kapljicu znoja i prolivene krvi, bi mogla da stigne u vidu poziva u reprezentaciju Srbije ovog leta. Zaslužio je.

Zvezdin heroj je Ognjen Dobrić: Crveno-beli posle nezapamćene drame stigli nadomak titule ABA lige



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar