Zvezdin heroj je Ognjen Dobrić: Crveno-beli posle nezapamćene drame stigli nadomak titule ABA lige

Kakva drama i kakva pobeda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Dragana Stjepanovic / STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Budućnost u drugoj utakmici finalne serije ABA lige rezultatom 85:79 i stigli su na pobedu od šampionske titule i novog plasmana u Evroligu.

Heroj pobede crveno-belih je Ognjen Dobrić, koji je odigrao maestralnu partiju i prelomio je da Zvezda stigne do zlata vrednog trijumfa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rsž

Kada je bilo teško, pojavio se Dobrić i dokazao da je postao veliki igrač koji odlučuje ovakve utakmice. Od sjaja do očaja, pa ponovo do svetla na kraju tunela – ovako u najkraćem možemo da opišemo dramu u Pioniru. Zvezdino svetlo je bio Dobrić, preuzeo je odgovornost u ključnim momentima meča, pokazao hrabrost i isporučio pobedu za veliko slavlje “delija”, koji su ponovo bili u dvorani uprkos kazni i zabrani.

Izabranici Dejana Radonjića su ušli u meč na fenomenalan način i delovalo je da će ovo biti mnogo lakši posao, ali obe ekipe su nam režirale nezapamćeno ludilo. Prvo poluvreme druge finalne serije ABA lige potpuno je pripalo Zvezdinim košarkašima. Crveno-beli su odigrali verovatno najboljih 20 minuta ove sezone i naizgled trasirali put ka pobedi. 55:41 je bilo za Crvenu zvezdu, ali se onda dogodila horor četvrtina za srpski klub i sve se porušilo kao kula od karata.

Sve što su uradili u prvih 20 minuta anulirao je neveovatni Danilo Nikolić koji je meč završio sa 26 poena, dok je u trećoj četvrtini radio šta je hteo na terenu, kao da je ušao u Džordanove patike, jednostavno, nije mogao da promaši. Budućnost je preuzela vođstvo i krenula po brejk. Mirisalo je na pobedu Budućnosti, ali onda se desio Dobrić koji je uvukao strah u redove ekipe Dejana Milojevića. Kobra iz Knina je odigrala meč karijere i spasila Zvezdu.

Ognjen Dobrić je apsolutni heroj ove pobede, meč je završio sa 27 ubačenih poena, odigrao neverovatno hrabro i vratio Zvezdu iz mrtvih, kako je delovala u jednom trentuku. Osim Dobrića, dvocifreni kod Zvezde su bili Džordan Lojd (16) Lendi Noko (15) i Marko Simonović (10).

Kod Budućnosti su se pored Nikolića istakli Kobs (14), Nikolić (12), Edžim (12) i Rid (10).

Nerealne scene u Pioniru: Zvezdu baš briga za kazne, navijači prave šou na tribinama (VIDEO)



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar