Nijedan muškarac vam ovo neće PRIZNATI: 9 situacija u kojima se i najveći MAČO oseća nesigurno

Kao i žene, i muškarci često sumnjaju u sebe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/lookstudio

Bez obzira na priče o ravnopravnosti polova, nekako je opšteprihvaćeno mišljenje da su muškarci ti koji imaju više samopouzdanja i retko sumnjaju u sebe.

Međutim, prava istina je da pripadnici jačeg pola znaju u pojedinim situacijama da budu nesigurniji i od žena.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

To je sasvim normalno, jer na nečije ponašanje utiču brojni faktori, a ni predrasude o muško-ženskim odnosima nikako ne pomažu.

Stručnjaci navode da će čak i najveći mačo muškarac u ovim situacijama posumnjati u sebe:

Foto: Freepik/prostooleh

1. Boje se da neće moći da usreće ženu

Muškarci žele da znaju da mogu da usreće ženu. Nekima je to skoro idealizovana svrha života. Oni žele da znaju da su dobri muževi i partneri, kao i dobri ljubavnici.

2. Oni stvarno brinu zbog svog izgleda

Ako mislite da se samo devojke zamaraju oko svog izgleda, varate se. To vrlo često brine i muškarce koji brinu oko toga kako bi impresionirali devojku koja im se sviđa.

Foto: Pixabay/StockSnap

3. Brinu zbog finansija

Većini muškaraca je bitno da dovoljno zarađuju kako bi voljenoj ženi mogli da osiguraju sve što želi. To je istina. Oni se tako osećaju muževno.

Vrlo je moguće da zbog toga mnogi muškarci žele da devojka ostane kod kuće ili bude domaćica, iako ima i mnogih muškarca koji su impresionirani ženama koje zarađuju kao i muškarci i nalaze se na vodećim pozicijama.

Iako će neke to impresionirati, nekima će to narušiti samopouzdanje.

Foto: Freepik/gpointstudio

4. Ne znaju da li su PRAVI muškarci

Pripadnicima jačeg pola se retko govori kakav muškarac treba da bude i oni često imaju pogrešnu pretpostavku o tome kakvi zapravo treba da budu i kako moraju da se ponašaju.

Ovo muči mnoge muškarce jer se mnogi pitaju da li su zaista pravi muškarci ili samo misle da su to.

5. Telesna građa

Nakon izgleda i ličnosti, ovo je tema oko koje se muškarci vrlo često brinu. Čak i najčešće. Brinu se zbog mlitavosti, debljanja, nedovoljne mišićavosti, pa čak i nedovoljne visine.

Foto: Freepik/valuavitaly

6. Kontrola

Mnogi muškarci ne mogu da podnesu ideju da ne mogu da kontrolišu suprotni pol. Oni su često opsednuti idejom da mogu da kontrolišu sve, iako kontrola nije moguća niti je zdravo da se tome teži. Sigurno ste čuli muškarcima koji prisiljavaju žene da rade stvari koje ne žele, kao i da ih kontrolišu na razne načine.

Reč je o kontroli i njihovoj nesigurnosti oko boravka u svetu u kojem nisu “vladaoci”.

7. Brine ih šta žene misle o njima

Muškarcima se podiže ego kada ih žene žele i kada im se sviđaju. Oni stvarno brinu zbog toga šta žene misle o njima. Kada se zaljubi, muškarac neće moći da prestane da razmišlja o tome šta njegova simpatija misli o njemu, a na kraju krajeva i njena porodica i prijatelji.

Foto: Freepik/ArthurHidden

8. Plaše se da ne ostanu sami

Čak i ako ste duže vreme solo, nije loše ako razmišljate o nekome ko će vam biti oslonac u životu. Većina muškaraca sanja o pravoj ženi i sanjaju o tome kako će se s njom skrasiti. Kada se zaljube najviše se boje da ih žena ne povredi i ostavi, pa se boje samoće.

9. Brinu zbog popularnosti

Oni žele da se svima svide. Postoji nešto biološko u našoj potrebi da se osetimo društveno prihvaćenim i da steknemo takozvani “društveni status”. Ako mislite da su muškarci imuni na ovu potrebu, varate se. Svima su nam potrebni prijatelji i svima nam je potrebna ljubav i prihvatanje drugih



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar