Otvoren KONKURS za prijem podoficira: Ovo su USLOVI koje treba da ispunite i prijavite se

Buduće mlade starešine Vojske Srbije će, u zavisnosti od formacijskog mesta i specijalnosti za koju se prijave, raditi na vojnim aerodromima u Batajnici, Lađevcima i Nišu, te vojnim objektima u Beogradu, Novom Sadu, Jakovu, Pančevu, Zucama i Starim Banovcima gde su razmeštene jedinice RV i PVO

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ministarstvo odbrane

Otvoren konkurs za prijem podoficira u RV i PVO – prijavi se!

Komanda Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije raspisala je konkurs za prijem 102 podoficira u 204. i 98. vazduhoplovnu brigadu, 250. raketnu brigadu za protivvazduhoplovna dejstva i 126. brigadu vazdušnog osmatranja javljanja i navođenja. Priliku da stanu u plavi stroj i steknu prve podoficirske činove dobiće mladići i devojke do 26 godina starosti, koji ispunjavaju uslove konkursa i ostvare najbolje rezultate na selekciji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Buduće mlade starešine Vojske Srbije će, u zavisnosti od formacijskog mesta i specijalnosti za koju se prijave, raditi na vojnim aerodromima u Batajnici, Lađevcima i Nišu, te vojnim objektima u Beogradu, Novom Sadu, Jakovu, Pančevu, Zucama i Starim Banovcima gde su razmeštene jedinice RV i PVO.

Među otvorenim pozicijama najveći je broj onih koje zahtevaju tehnička usmerenja stečena tokom četvorogodišnjih srednjih škola, a za pojedina formacijska mesta traži se i vozačka dozvola „C“ kategorije. Mladim ljudima koji su maštali o profesionalnoj vojnoj karijeri, a posebno onima kojima je naročito draga plava uniforma, nudi se lepeza formacijskih dužnosti i šansa da rade na najsavremenijim vazduhoplovima, raketnim i radarskim sistemima koje naša Vojska poseduje. Uz to, očekuje ih mnoštvo prilika za usavršavanje i napredovanje u karijeri uz benificije koje u vidu stabilnih i redovnih primanja, rešavanja stambenog pitanja i vrhunske zdravstvene zaštite nudi profesionalna vojna služba.

Kandidati i kandidatkinje koji, na osnovu definisanih kriterijuma budu imali najviše uspeha tokom selekcije, biće upućeni na šestomesečni kurs za podoficire u centre za obuku Vojske Srbije gde će sticati neophodna stručna znanja za poslove koji ih očekuju. Tokom tog perioda biće im obezbeđen smeštaj, ishrana, uniforma, udžbenici, školski pribor, odlična zdravstvena zaštita kao i novčana primanja. Posle uspešno završenog Kursa za podoficire RV i PVO, oni će biti proizvedeni u činove vodnika i biće postavljeni na odgovarajuća formacijska mesta.

Pozivamo sve zainteresovane da se najkasnije do 30. maja prijave na konkurs i stupe u ponosni stroj branilaca neba Republike Srbije!

O uslovima konkursa možete se informisati na sledećem LINKU.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar