Umro legendarni Braco: Ovo je nenadoknadiv gubitak, zlatnim slovima je upisan u istoriju!

Pavlišin je igrao i za banjalučku Mladost i Derventu, a poseban trag ostavio je stvaranjem novih rukometaša i rukometašica, između ostalih, Aleksandra Kneževića, Andreja i Nebojšu Golića, Gorana Stupara, Božidara Jovića. Amira Kahrimana, Mirzu Šarića, Dejana Malinovića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Legendarni Nikola Braco Pavlišin, bivši rukometaš i jedan od najproduktivnijih banjalučkih trenera, preminuo je danas u Banjaluci u 77. godini.

Pod njegovom palicom stasavale su generacije rukometaša i rukometašica, koji su proslavili grada na Vrbasu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ovo je nenadoknadiv gubitak, jer će naš Braco ostati zlatnim slovima upisan u istoriju ne samo sporta Banjaluke, nego i mnogo šire – reči su kojime se Rukometni klub Borac oprostio od legednarnog igrača koji je sa nepunih 17 godina debitovao za “crveno-plave” čiji je dres nosio u 122 utakmice i postigao 44 gola.

Pavlišin je igrao i za banjalučku Mladost i Derventu, a poseban trag ostavio je stvaranjem novih rukometaša i rukometašica, između ostalih, Aleksandra Kneževića, Andreja i Nebojšu Golića, Gorana Stupara, Božidara Jovića. Amira Kahrimana, Mirzu Šarića, Dejana Malinovića…

Bio je jedan od osnivača Ženskog rukometnog klluba Rade Ličina, a zatim i Ženskog rukometnog kluba Borac.

– Dovoljno je reći Braco Pavlišin. To odmah budi asocijacije na rukomet, kako na školski, tako i na takmičarski. Braco je čovjek koji je više od 50 godina u rukometu, prvo kao igrač, a kasnije kao predani pedagog fizičke kulture, trener… – govorio je Abas Arslanagić na promociji Bracine knjige “Igrali smo se rukometa”.

Baba Vanga mi je rekla da zaspim na gomili šećera: Poslušala sam je i apsolutno sve mi se obistinilo!

Izvor: Objektiv.rs, Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar