Podneta KRIVIČNA PRIJAVA zbog napada Đilasove saradnice Biljane Lukić na Predraga Sarapu

Savet napominje da je bezbednost novinara u Republici Srbiji prioritet nad prioritetima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram, Printscreen/Youtube

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost izražava zgroženost zbog činjenice da je Biljana Lukić, saradnica Dragana Đilasa, na svom Tviter nalogu saopštila: “Od zanimljivosti izdvajam da sam vozila dok je Sarapa prelazio ulicu. Noga sama krenula da gazi gas, sreća pa je mozak viknu: “ne prljaj auto”, gde je najavila ubistvo dugogodišnjeg istaknutog novinara Predraga Sarape i preduzima zakonom propisane mere.

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta saopštava da je Savet Višem javnom tužilaštvu podneo krivičnu prijavu protiv Biljane Lukić, Đilasove saradnice, zbog krivičnog dela Ugrožavanja sigurnosti novinara Predraga Sarape.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Biljana Lukić je najavila ubistvo Predraga Sarape na pešačkom prelazu, čime je izvršila ovo krivično delo za koje je zaprećena kazna do 3 godine zatvora, navodi se u saopštenju.

Krivično delo ugrožavanje sigurnosti iz člana 138. stav 1. Krivičnog zakonika čini onaj ko ugrozi sigurnost nekog lica pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica ili njemu bliskog lica. Predmetno krivično delo je svršeno kada je pretnjom stvoren osećaj ugroženosti kod lica kome se preti. Pri tome je za postojanje dela bitno da se radi o ozbiljnoj pretnji koja kod pasivnog subjekta izaziva nespokojstvo, uznemirenje ili strah za život i telesni integritet.

Savet napominje da je bezbednost novinara u Republici Srbiji prioritet nad prioritetima i poziva tužilaštvo da hitnim merama, pritvorom Biljane Lukić, spreči da ona svoju nameru, ubistvo novinara Predraga Sarape, sprovede u delo.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Zar još nije uhapšena ? Zašto joj dajete prostor da se rejklamira posle će biti da he bila ,,nervno rastrojena" i tada postaje još gora zato za te ne postoji zakon države Srbije samo za nas ,,male obićne ljude "koje mogu za ništa da kažnjavaju svi bilo ko kako kažu stari ljudi ,,na sirotinju i zec ošttr (ili diže ) onu stvar " !!!

    Odgovori

Ostavite komentar