Imate stalan osećaj GLADI? 6 glavnih razloga zbog kojih ne možete da prestanete da JEDETE

Recite "ne" grickalicama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/senivpetro

Ako često jedete grickalice između obroka, to može da predstavlja veliki problem.

Glavni razlog je što grickalice nisu zdrave, a takođe u sebi sadrže prazne kalorije zbog kojih se osećate sitim, a ništa hranljivo niste uneli u svoj organizam.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Da biste znali na koji način da rešite ovaj problem, morate prvo da znate koji su sve uzroci konstantne potrebe da nešto grickamo.

Žeđ

Ako ste se najeli, a posle nekog vremena ste opet osetili glad, razmislite o tome kad ste poslednji put pili vodu. Popijte jednu čašu vode i sačekajte da prođe malo vremena.

Foto: Freepik/freepik

Osećaj gladi će vremenom nestati. Savet je da nastavite da pijete pomalo vode posle obroka jer ćete na taj način učiti telo da traži puno tečnosti.

Prazne kalorije

Grickalice i slatkiši izazivaju glad, a ne snabdevaju organizam hranljivim sastojcima. Najbolje je da smanjite unos brzih ugljenih hidrata, ako ne možete potpuno da ih izbacite.

Alkoholna pića

Alkohol podstiče apetit. Pre nego što popijete alkoholno piće, pojedite nešto zdravo. Izaberite lagane i zdrave grickalice. Uz alkoholna pića možete da kombinujete različite grickalice, poput zdravih brusketa i slično.

Foto: Freepik/ senivpetro

Nedostatak proteina

Nemojte da zaboravite da u svoju ishranu uvrstite proteine jer vas oni snabdevaju energijom i glavni su za stvaranje osećaja sitosti. U mnogim namirnicama se nalaze proteini, a najznačajnije od njih su meso, jaja i slični proizvodi.

Nedostatak masti u organizmu

S obzirom da postoje različite vrste masti, potrudite se da u svoju ishranu uvrstite zdrave masti koje se nalaze u maslinovom ulju, ribi, avokadu i orasima. Izbegavajte brze i nezdrave masti koje se nalaze u prženoj hrani.

Foto: Freepik/freepic.diller

Ako imate kvalitetne obroke u toku dana koji su bazirani na zdravim mastima i proteinima, nećete u toku dana imati potrebu za nezdravim grickalicama između obroka.

Loš režim ishrane

Pravilno je da postoji 5 zdravih obroka u toku dana i to po sledećem redosledu: doručak, užina, ručak, užina i na kraju večera. Ako ovo pravilo ne poštujete, glad će se pojavljivati iznenadno i neće biti nikakvog reda u vašem organizmu.



Izvor: Objektiv.rs, Brightside.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar