Kristijana zatvor odveo do Belivuka? Golubović zbog jedne stvari ne sme da IZDA Velju Nevolju

Kristijan bi mogao da bude saslušan zbog svog prijateljstva sa Belvukom, a ispituje se i da li je možda dilovao drogu za njega, kaže naš izvor

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ilustracija, E-stock/Časlav Vukojičić, Printscreen

Aleksandar Kristijan Golubović (53) bi kod tužioca mogao da otkrije mnogo o mutnim poslovima Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja (36), sa kojim se poznaje niz godina, ali će verovatno da ćuti zbog mafijaškog kodeksa, smatra poznati kriminolog Dobrivoje Radovanović. Fotografiju o njihovom poznanstvu prekjuče je objavio ekskluzivno Objektiv, a na njoj se vide Belivuk i Kristijan na stadionu FK Partizan. Međutim, niko iz Tužilaštva još nije preduzeo ništa povodom ove fotografije.

– To je takav tip ljudi, koji iz straha od odmazde neće da priča u policiji i tužilaštvu jer znaju šta ih čeka. Kao i u zapadnim zemljama, i ovde je, po uzoru na mafije iz tih država, uvezen surovi sistem kažnjavanja onih koji progovore. Verujem da bi to bilo i u ovom slučaju. On bi trebalo da da izjavu u svojstvu građanina – kaže za naš list Radovanović. O poznanstvu Belivuka i Kristijana juče je nagađao i Ivan Mitrović, zvani Biza, koji sebe naziva Don iz Kruševca.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

MNOGI SU GA ZNALI

– Pa, Belivuka su mnogi znali… Viđali su ga na tribinama Partizana. Ne znam je l’ ga znao Kristijan. Ja sam Belivuka isto ranije video jednom na stadionu Partizana, ali ga lično ne znam – rekao nam je Don Biza. Međutim, Kristijanov advokat Gvozden Grgur izjavio je juče za Objektiv da njegov branjenik nema nikakve veze sa krivičnim delima za koje se terete Belivuk i ekipa.

EKSKLUZIVNA FOTOGRAFIJA! Kristijana Golubovića privode zbog Belivuka, slika sa stadiona govori SVE (FOTO) 

– Kristijan je bio na izdržavanju zatvorske kazne sve do aprila prošle godine, a ubrzo nakon toga ušao je u jedan rijaliti, gde se i sada nalazi. Mislim da ga policija, upravo zbog tih okolnosti, neće pozivati na ispitivanje u svojstvu građanina – izjavio je za Objektiv advokat Grgur. Jasmina Čolak, portparol Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, nije želela da kaže da li će pozivati Kristijana na saslušanje.

– Mi takve informacije ne dajemo – rekla je Čolakova za naš list. Ni u TV Pink nisu hteli da govore o tome da li će Golubovića pustiti iz rijalitija “Zadruga” kako bi dao izjavu o poznanstvu sa vođom zločinačkog klana. – Nemamo komentar – bilo je sve što su rekli.

ŠETA SAMO U BOKSERICAMA

Očigledno ne znajući šta ga čeka, Golubović se nonšalantno za to vreme juče švrćkao u rijalitiju u zategnutim, crnim boksericama.

– Kristijan bi mogao da bude saslušan zbog svog prijateljstva sa Belvukom, a ispituje se i da li je možda dilovao drogu za njega. Njihovo poznanstvo datira odavno, a slika sa stadiona nastala je pre desetak godina. Golubović je bio uhapšen zbog organizovanja kriminalne grupe koja je trgovala heroinom od početka avgusta 2009. do 16. januara 2010, kada je on uhapšen ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu. Policija je toga dana zaplenila 125 grama mešavine heroina i paracetamola, kao i jedan pištolj. Pred sudom, Kristijan se branio da nije švercovao drogu iz Novog Pazara, već da je nabavljao ćevape i parfeme. U međuvremenu je izdržao kaznu od osam godina zatvora, a 16. aprila prošle godine je izašao sa robije – kaže izvor Objektiva.

PIŠE: EKIPA OBJEKTIVA

Ovu i ostale priče pročitajte u štampanom izdanju Objektiva.

Foto:Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar