Istorijski SUSRET u Beogradu? Džo Bajden i Putin se uskoro sastaju, ovo je ključni DOGAĐAJ za ceo svet

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da bi želeo da se susretne s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT, Printscreen/Youtube

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da bi želeo da se susretne s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom tokom svog boravka u Evropi u junu, čeka se odgovor Moskve.

– Tome se nadam i to očekujem. Radimo na tome – rekao je Bajden novinarima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Američki predsednik planira da učestvuje na samitu G7 u Kornvolu u Engleskoj, koji je predviđen da se održi od 11. do 13. juna, a dan kasnije da odleti u Brisel kako bi se sastao s čelnicima Evropske unije, gde ga čeka i samit NATO 14. juna.

PISANJE OBJEKTIVA

Američki funkcioneri bliski Beloj kući rade s ruskim kolegama na samitu Bajden–Putin u nekoj trećoj zemlji tokom prvog Bajdenovog puta u inostranstvo u ulozi predsednika SAD. Zasad još nema potvrde da li će do ovog susreta doći, ali američki mediji spekulišu da će, ako do susreta dođe, to biti najverovatnije u Beogradu. O tom samitu Objektiv je već uveliko pisao ranije, da je Beograd jedna od mogućih destinacija gde bi se prvi put susreli Bajden i Putin. U igri su još Austrija i Finska, a Beograd je prvo predložila Bela kuća, što je Kremlj zdušno podržao.

Kako navode zapadni mediji, Beograd je najprihvatljivija destinacija za susret, samo se postavlja pitanje da li će do njega doći, odnosno da obe strane pristanu da se susret odigra polovinom juna. Očigledno je da Vašington to želi, ali se čeka odgovor Moskve.

Da li će se desiti ISTORIJSKI SUSRET? Oglasio se Bajden i poslao jasnu poruku

DOBRO DOŠLI U SRBIJU

Da su Beograd i Srbija prihvatljivi za Bajdena, ali i za američke turiste, potvrđuje i najnoviji tekst u čuvenom Vašington postu, koji govori o sedam evropskih zemalja koje su dobre destinacije za turiste iz SAD, među kojima je i naša zemlja. Na listi zemalja za koje Vašington post navodi da u njih američki državljani u ovom trenutku mogu putovati jesu Srbija, Grčka, Island, Crna Gora, Kipar, Gruzija i Hrvatska. Za ulazak u Srbiju američki turisti moraju pokazati negativan test na kovid ne stariji od 48 sati, dokaz o vakcinisanju ili da su preležali koronu, kao i dokaz o plaćenom smeštaju u hotelu, apartmanu ili kampu.

EVROPA ZATVORENA

Iz američke ambasade kažu kako rezervacija smeštaja nije dovoljna, kao i da je potreban dokaz o plaćanju. Posetioci mogu da plate test i podvrgnu mu se po dolasku u Srbiju, ali moraju biti u samoizolaciji do dobijanja rezultata. Sličan je režim i u ostalih šest zemalja otvorenih za prekookeanske turiste, piše Vašington post. Navodi se i kako je većina evropskih zemalja zbog kovida i dalje zatvorena za američke turiste ili je planiranje putovanja otežano, a Amerikanci pre ukrcavanja u avion moraju pokazati negativan nalaz testiranja ne stariji od tri dana.

Piše: Filip Radojčić

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 06. MAJ

Foto:Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (3)

Ostavite komentar