Neće vam samo biti MUKA: Preteranom konzumacijom JAJA, napravićete veliki problem svom ORGANIZMU

Znate li kako žumanca utiču na holesterol?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, Pixabay/Bru-nO

Lekari nas stalno upozoravaju kada je ishrana u pitanju.

A pogotovo ishrana tokom praznika.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

I njihov glavni savet je da ne preterujemo.

Za uskršnje praznike, podrazumeva se, važi isto pravilo, s tim da se poseban akcenat baca na jaja.

Njih bi posebno trebalo da jedemo umereno.

Žumance sadrži veliki procenat holesterola, a njegova prevelika konzumacija bi značila da povećavamo rizik od većeg nivoa ovog poremećaja.

Foto: Freepik/azerbaijan_stockers

Međutim, nije sav holesterol loš. Postoji i onaj koji je izuzetno važan za ljudski organizam. Optimalna konzumacija hrane koja je bogata holesterolom samo hrani organizam i ne postoji pretnja od njegove prekomerne doze. Dok ukoliko konzumirate previše hrane i nagomilate preveliku dozu namirnica koje obiluju homesterolom povećavate pretnju od zdravstvenih problema.

Lekari smatraju da je doza od 2-6 jaja NEDELJNO preporučljiva doza za ljudski organizam, štaviše možete odvojiti žumance od belanceta i pojesti samo deo sa proteinima.

Foto: Freepik/timolina

Tokom Uskrsa nije poželjno jesti više od 2-3 jaja dnevno, posebno jer može izazvati tegobe i mučnine. Par dana praznika ne mogu izazvati srčane probleme i pojavu holesterola, ali kontinuirana upotreba velike količine jaja može izazvati zdravstvene probleme.



Izvor: Objektiv.rs, Lepa i srećna

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar