Adžić je urinirao po crkvi u kojoj je kršten: Kum je čuvenog Igora Milanovića, dok majka brani svog sina!

Policija je uhapsila Adžića, Banićevića i Krivokapića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport, Facebook / Printscreen

Bivši vaterpolista Partizana i Crvene zvezde, sada igrač Primorca i odbornik Demokratske partije socijalista Danilo Adžić (24), oskrnavio je Crkvu Svetog Nikole u Kotoru, urinirajući po ulaznim vratima verskog objekta u kojem je kršten, i to, praktično, po familiji, jer je u bliskim rođačkim odnosima sa sveštenstvom te crkve.

Vatru na ulje doliva i to što je mladi sportista bio u društvu bivšeg fudbalera Bokelja Miloša Banićevića i karatiste Filipa Krivokapića, kao i da su svi zajedno na nacionalnoj osnovi vređali suprugu kotorskog sveštenika Nemanje Krivokapića kada ih je upozorila da treba da prestanu da se nedolično ponašaju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Srpska ku*rvo, hajde dođi da te… – vikali su izgrednici preteći i bacajući pritom staklene predmete ka parohijskom domu – rekla je policiji nesrećna žena, a prenose crnogorski mediji.

Policija je uhapsila Adžića, Banićevića i Krivokapića, a crnogorske „Vijesti“ su objavile da su oni noć proveli u pritvorskim prostorijama.

Foto: Printscreen/facebook

Ono što je našoj javnosti manje poznato to je da je Danilo Adžić kumče legende srpskog, jugoslovenskog i svetskog vaterpola Igora Milanovića (55), koji ga je i trenirao jedno vreme u Crvenoj zvezdi i koji je bio zatečen ovim događajem.

– Nisam čuo za to, moram da priznam, ali na osnovu ovoga što vi kažete – ne mogu da verujem da je Danilo to uradio. On je fino vaspitan, izuzetan momak, moje kumče. Jedan od dobrih momaka. Takav je bio i kao vaterpolista dok sam ga trenirao, prosto mi je neshvatljivo – zbunjeno kaže za Objektiv Milanović.

Prema vestima iz Crne Gore, Adžić, Banićević i Krivokapić bili su pod dejstvom alkohola kad su oskrnavili crkvu i pretili sveštenikovoj ženi.

– Ako je to tačno, onda jedino možda tako da se objasni takvo ponašanje. Kao mladost, pijanstvo… Ali to nije karakteristično ponašanje za Danila, on je fin, čak preterano fin, da tako kažem – i dalje ne verujući priča Milanović.

Foto/Printscreen/Youtube

Ovde ima mesta i razmišljanju o političkoj konotaciji incidenta, s ozbirom na to da je Danilo član DPS Mila Đukanovića, a poznato je kakav odnos ova partija ima prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi…

– To stvarno ne znam. Ne mogu da idem dalje od ovoga što sam već rekao. Moraću i da pozovem dole u Crnu Goru, da proverim šta se desilo – zaključio je Milanović na kraju.

Da li ima političke pozadine pokazaće vreme, ali treba pomenuti da je i Danilov otac, Dejan Adžić (58), takođe član DPS. Dejan je bio vaterpolista, i on je igrao u Crvenoj zvezdi (od 1984. do 1986. godine), a kao i sin, studirao je u Beogradu. U svojoj biografiji na sajtu DPS kaže da je apsolvent na Mašinskom fakultetu, dok je Danilo na svom Instagram profilu napisao da studira prava, što će reći da je još aktivan student.

S druge strane, Danilova majka Mirela Ćirković, koja je ujedno i njegov advokat u ovom slučaju, oglasila se saopštenjem, u kojem ističe:

– Danilo nije predvodio nikakvu rulju niti urinirao po Crkvi Svetog Nikole u Kotoru, već je bio običan prolaznik trgom Svetog Nikole 3. maja oko ponoći. Nije upoznat ni sa kakvim degradiranjima sakralnih objekata, niti je u istima učestvovao, budući da je pravoslavni hrišćanin i vernik koji je kršten baš u toj crkvi. Ista predstavlja svetinju za njega, u bliskim je rođačkim odnosima sa sveštenstvom iste crkve.

Ipak, ako je suditi po zapisniku iz policije koji je objavljen u crnogorskim medijima, a uz ovo što smo saznali iz advokatskog saopštenja, moramo da ponovimo, kako za sada izgleda, da je Danilo Adžić urinirao po crkvi u kojoj je kršten, praktično, po svojim rođacima…

Crnogorski vaterpolista VREĐAO SRBE i urinirao na crkvu, ali voli studije u Beogradu i nastupe za večite



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar