Marinika je Đilasova ZEČICA: Ima samo jednu ulogu, a sve je očiglednije da će IZVISITI za kandidaturu

Uveliko se pregovara sa nekoliko ozbiljnih kandidata, a među njima su i univerzitetski profesori i akademici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP), najozbiljniji je opozicioni kandidat za predsednika Srbije na izborima 2022. Tako bar tvrde simpatizeri stranke Dragana Đilasa, koji njegovu zamenicu već danima veličaju na društvenim mrežama i u njoj vide jedinu osobu koja sa Aleksandrom Vučićem može ravnopravno da uđe u izbornu trku.

Međutim, sve je očiglednije da će Marinika izvisiti za tu funkciju, posebno ako se opozicija ujedini oko jednog imena.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

POJAM U ATLETICI

Sportskim rečnikom rečeno, Tepićeva je „zec” – pojam karakterističan za atletsku disciplinu. To je situacija kada trkača u trci na duge staze organizatori pozovu i plate mu da „povuče” trku ne bi li favoriti postigli što bolji rezultat, a sve sa ciljem da atletski događaj zablista u punom sjaju i obrne se što više novca.

– Javna je tajna da je Đilas najodgovorniji za to što se Marinika sve više gura u javni prostor, jer ona radi za njega i mnogi je smatraju njegovom glasnogovornicom. Što on zamisli, ona uradi. Ipak, nju ne vole potencijalni partneri u nekoj eventualnoj koaliciji s kojom bi taj deo opozicije izašao na izbore – navode izvori Objektiva dobro upućeni u dešavanja u Đilasovoj stranci.

Sagovornik našeg lista kaže da opozicionari imaju ideju da za budućeg srpskog predsednika predlože potpuno novo i neukaljano ime, koje čak i ne mora da bude najuže vezano za politiku.

– Uveliko se pregovara sa nekoliko ozbiljnih kandidata, a među njima su i univerzitetski profesori i akademici – tvrde naši izvori.

Skandalozna provokacija: Priština sledeće godine PODNOSI TUŽBU protiv Srbije za genocid

Da Marinika metaforički služi kao „zečica” u atletici, potvrđuje za Objektiv i politikolog Jelena Vukoičić.

– Njena uloga je da zadaje niske udarce političkim protivnicima plasirajući senzacionalističke dezinformacije. Ona je preslaba da trči predsedničku trku s političarem Vučićevog kalibra i to je čak i Đilasu poznato, pa sigurno ima nekog ozbiljnijeg kandidata. Zato je i koristi u svrhe koje nisu nimalo zahvalne, jer se, kao što vidimo, ona ovih dana ne skida sa naslovnih strana. Takva osoba ne može sutra da bude predsednik Srbije, niti da ulazi u borbu sa nekim ko je ozbiljan i iza koga stoje rezultati – kaže Vukoičićeva.

Piše: G.M.

OVU I MNOGE DRUGE PRIČE PROČITAJTE U DANAŠNJEM BROJU OBJEKTIVA ZA 4. MAJ

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar