Još je i ljut: Firma mu smanjila platu jer je DVA SATA dnevno na poslu provodio u toaletu

Nije mogao da veruje kada je video koliko je dobio para za poslednji mesec

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/pressfoto

Neimenovani Tajvanac požalio se na Fejsbuk grupi Blaume 2 Commune što mu je firma značajno smanjila platu utvrdivši da je prethodnog meseca u toku radnog vremena u toaletu proveo ukupno 49,5 sati, odnosno dva časa dnevno.

Tajvanac je bio besan jer je, kako kaže imao višenedeljne probleme sa stomakom i mogao je i da ostane kući i ne dolazi, ali je ipak rešio da ne izostaje.

– Da me je poslodavac na vreme već prve nedelje obavestio da bi mogao da mi smanjuje platu jer sam van radnog mesta, to bi bilo u redu – napisao je Tajvanac.

On je objasnio da je prošlog meseca radio 22 dana kao pripravnik, ukupno 195 sati po satnici od 160 juana. Međutim, na dan plate, primetio je da mu je skinuto oko 4.400 juana, pa je odlučio da se obrati ljudskim resursima.

– Tada su mi rekli, analizirajući CCTV snimke s kamere da sam skoro 50 sati bio u toaletu. Pošto uprava u proseku dozvoljava samo sat vremena korištenja dnevno, od plate mi je oduzeto 27,5 sati. Dobro, bio sam tamo dugo vremena, ali da li to znači da se moj novac može odbiti neselektivno? Ako ne mogu da provedem vreme u toaletu, onda ću sve obavljati u pantalonama i onda će svima zaudarati u kancelariji. Zaista sam šokiran od svega ovoga – napisao je on.

Na Fejsbuk grupi očekivao je podršku, ali se većina ljudi složila sa stavom njegove kompanije.

Advokatica se zaglavila u liftu: Spasao je zgodni vatrogasac, pa je rešila da mu se OVAKO oduži (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar