Roditelji u neverici: Škola uvela niz novih pravila i zabranila učiteljima da decu OVAKO pozdravljaju

Promena je odjeknula poput bombe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/gpointstudio

Sara Hjuit-Klarkson, direktorka privatne osnovne škole Anderton u Velikoj Britaniji otkrila je u popularnom jutarnjem programu “Good Morning, Britain” da je uvela neke promene koje se neće dopasti svima.

Kako za sada sve izgleda, njene promene neće se dopasti nikom.

Klarksonova je podelila niz novih pravila učiteljima od prvog do četvrtog razreda koja bi trebalo da prate razvoj i napredak društva na socijalnoj i komunikacionoj osnovi.

Tako je učiteljima zabranjeno da deci kad uđu u učionicu kažu: “Dobro jutro, dečaci i devojčice”. Klarksonova kaže da je to čist seksizam i da novo vreme ne dozvoljava nikakve podele među polovima, a da bi se to realizovalo u celokupnom društvu – mora da se s promenom počne od najmlađih.

Sara Hjuit Klarkson, Foto: Youtube printscreen/Sky News

– Učitelji će govoriti ‘dobro jutro, učenici’. Nema više takvih razlika između dečaka i devojčica. Zabranjeno im je da daju bilo kakve seksističke komentare poput: ‘Idi operi sunđer, budi kavaljer’ ili ‘Ponesi drugarici torbu’ ‘ošišaj se, dečak si’ ili devojčicama ‘što su ti lepe kikice’. Deca moraju da od malih nogu osete ravnopravnost. A gde će naučiti sve o tome nego u školi – istakla je direktorka škole.

U program emisije javio se ubrzo veliki broj roditelja koji su iskritikovali Klarksonovu jer smatraju da je ludost da učitelji toliko moraju od sada da paze na svaku reč.

Takođe, neke žene su joj zamerile da kao velika i poznata feministkinja, Sara ne sme da zloupotrebljava poziciju u školi za ostvarivanje ličnih ciljeva.

Htela da zameni vozačku, pa saznala da ima KRIMINALNU PROŠLOST: Zbog jedne rečenice umalo se onesvestila



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar