Viber se oglasio povodom SKANDALOZNIH stikera Velje Nevolje: OTKRILI su šta se desilo

Neprikladan sadržaj sa porukama mafijaša bio je besplatan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Korisnici Vibera u Srbiji ostali su šokirani kada su pre dva dana u prodavnici stikera videli da mogu da se preuzmu slike sa likom i porukama Veljka Belivuka, koji je uhapšen 4. februara kao organizator jedne od najbrutalnihih kriminalnih grupa u regionu!

Neprikladan sadržaj sa porukama mafijaša, kom preti doživotna robija, je bio besplatan i mogao je da ga preuzme bilo ko, čak i deca koja koriste ovo sredstvo komunikacje, a na Viber je postavljen u ponedeljak.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tim povodom oglasila se i kompanija Rakuten Viber, a saopštenje prenosimo u celini:

“U komentaru na medijske navode povodom objave stikera kreiranih od strane korisnika Vibera na Viberovom stiker marketu koji predstavljaju izvesnog državljana Srbije (kao i njegove saradnike i njhova dela) koji se trenutno nalazi u istražnom pritvoru, Rakuten Viber želi da informiše svoje korisnike i javnost u Srbiji da nije imao uvid u njihov sadržaj pre objavljivanja – niti je dao saglasnost za tu aktivnost. Istovremeno, Rakuten Viber je sadržaj tog stiker paketa danas izbrisao sa Viberovog stiker marketa.

Kao što su nezavisni stručnjaci tačno napomenuli u navodima domaćih medija danas, funkcija Viber Stiker Kreator omogućava svakom korisniku Vibera da napravi i postavi svoj paket stikera na Viber stiker market bez da je prethodno u obavezi da se obrati Viberu tim povodom – ili da dobije Viberovu saglasnost da isti bude postavljen na platformu. Na ovaj način, Viber podstiče svoje korisnike da se kreativno izražavaju koristeći Viberove napredne grafičke funkcije i alatke – i dalje dele svoje kreacije nesmetano kroz svakodnevnu komunikaciju putem Vibera.

I pored toga, a u skladu sa Viberovim pravilnikom o sadržaju namenjenom javnosti, plasiranje grafičkih izraza nasilja, a naročito onih u kojima je nasilje glorifikovano ili se podstiče, nije dozvoljeno na platformi. U ovo se svrstavaju i ekstremni prikazi ili opis nasilja ili jasne pretnje nasiljem prema bilo kojoj osobi ili grupi ljudi. Planiranje i promovisanje nasilničkih dela koja bi direktno ili indirektno mogla da izazovu fizičke povrede ili duševni bol drugih – kao i sadržaj koji promoviše nezakonite aktivnosti – strogo su zabranjeni na Viberu, i Viber zadržava pravo da ukloni ovakav sadržaj sa platforme – što je danas i učinio u ovom slučaju.

Platforma aplikacije Rakuten predstavlja okruženje za bezbednu, zaštićenu, besplatnu, kreativnu, korisnu i pozitivnu komunikaciju – i preduzeće sve odgovarajuće mere da to održi – i da svojim korisnicima uvek pruži mir i razloge za zadovoljstvo sada i ubuduće”, piše u saopštenju kompanije.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar