IZBEGNITE ih po svaku cenu: 4 modna promašaja koje prave NISKE žene

Ispoštujete ova pravila

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/halayalex

I u modnom svetu postoje neka pravila.

Mnogi misle da je niskim devojkama lakše da pronađu odeću i obuću, kao i da im je lakše da ih kombinuju od visokih devojaka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, nije sve tako jednostavno kako izgleda.

Devojke nižeg rasta se često nalaze u nedoumici kad treba da izaberu šta će obući.

Jedna od uloga garderobe jeste i da proporcionalno predstavi telo, a greške se dešavaju kada niske devojke nose odeću koja ih čini debljim ili im telo u njoj ne izgleda proporcionalno.

Vrećaste pantalone

Foto:Printscreen/Youtube/My Fashion

Vrećaste pantalone imaju drugačiji kroj od običnih pantalona i zbog toga ne pristaju devojakama nižeg rasta jer im vizuelno skraćuju noge. Takođe, takve pantalone obično prelaze preko patika. Umesto njih, bolje birajte pantalone koje su običnog kroja i koje su vaše veličine, kako vam ne bi izgledale suviše veliko. Najbolja opcija je da nosite pantalone koje su uske i u nogavicama jer će na taj način izdužiti vaše noge.

Naglašene platforme

Za niske devojke je karakteristično da nose visoke potpetice, ali vodite računa kakve cipele ili sandale ćete izabrati. U modnu grešku spada nošenje sandala sa prevelikom platformom, zbog čega se pažnja zapravo skreće na vaše noge i one deluju napadno i prenaglašeno. Za devojke nižeg rasta najbolji izbor su cipele sa zašiljenim vrhom.

Foto: Pexels/ Alexandra Maria

Duge suknje

Niskim ženama ne stoje duboke suknje ili haljine do poda jer im sakrivaju noge. Na taj način će delovati još niže nego inače. Bolje birajte suknje koje će vam biti do kolena i sandale sa potpeticom jer ćete na taj način izdužiti noge.

Foto: Unsplash/Tamara Bellis

Horizontalne pruge

Ovo je modna greška koja treba da se izbegava po svaku cenu. Majice ili haljine sa horizontalnim prugama treba da nose visoke devojke, kao i one koje žele da prikiju višak kilograma.

Foto: Pixabay/Karen Nagato

Devojke nižeg rasta treba da nose odeću sa vertikalnim prugama koje će vizuelno izdužiti njihovo telo i učiniti ih višim.



Izvor: Objektiv.rs, lepotaizdravlje.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar