Ogromno INTERESOVANJE za državnu pomoć: Evo koliko se građana Srbije PRIJAVILO za 60 evra do 10 časova

Siniša Mali je izjavio da se u prvih pola sata prijavilo više od 20.000 ljudi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:idp.trezor.gov.rs,Pixabay

Danas do 10 sati za pomoć od 60 evra prijavilo se 524.000 građana.

Podsetimo, ministar finansija Siniša Mali jutros je izjavio da se do danas u 8 sati za direktnu pomoć od 60 evra, u okviru trećeg paketa pomoći države u borbi protiv pandemije, prijavilo 176.281 građana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je za RTS rekao da se u prvih pola sata prijavilo više od 20.000 ljudi, dok se prošle godine za pomoć od 100 evra u prvih pola sata prijavilo 3.900 osoba, odnosno oko pet puta manje.

Prijavili smo se za 60 evra: Ovo je UPUTSTVO korak po korak kako da to učinite (FOTO) 

– U ponoć smo otvorili sajt trezora. Sistem prijavljivanja je veoma jednostavan – ukucate jedinstveni matični broj građana, broj lične karte i banku preko koje želite da primite pomoć. Očekujemo da do 12 sati pređemo 500.000 prijavljenih – rekao je Mali.

Ministar je podsetio da se za pomoć ne prijavljuju najstariji, korisnici socijalne pomoći i oni pod upravom za krivične sankcije, kojima novac automatski leže na račun.

Govoreći o planu isplate on je kazao da će do 6. maja biti isplaćeni svi penzioneri, od 7. maja kreće isplata korisnicima socijalne pomoći i uprave za krivične sankcije, a od 12. maja isplata svim ostalim građanima.

– Računam da ćemo do 20. maja isplatiti sve. Pauza između 9. i 12. maja je jer isplaćujemo drugu minimalnu zaradu kao deo paketa pomoći privredi – rekao je Mali.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Kakav jad smo mi Srbi postali...ako smo i bili nešto, ovo sada je NIŠTA. Žali bože tako lepa zemlja ovakvim jadnicima na korišćenje...

    Odgovori

Ostavite komentar