DRŽAVNA POMOĆ

Prijavili smo se za 60 evra: Ovo je UPUTSTVO korak po korak kako da to učinite (FOTO)

Gde da se prijavite, kako to da uradite i kada će "leći" novac

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, idp.trezor.gov.rs

Od ponoći je počela prijava za diretknu novčanu pomoć države svim punoletnim građanima naše zemlje.

Iznos koji se isplaćuje ovaj put je ukupno 60 evra, time što će biti isplaćen u dva dela, po 30 evra. Penzioneri i nezaposleni u Srbiji dobiće pored ovih 60 evra u dinarskoj protivvrednosti još 50 evra, odnosno 60 za nezaposlene osobe. Objektiv.rs je za Vas uradio detaljan vodič kroz proces prijave za državnu pomoć.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svi punoletni građani sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji za novčanu pomoć mogu da se prijave putem sajta Uprave za trezor (idp.trezor.gov.rs), a prijava traje sve do 15. maja. Za novčanu pomoć ćete moći od 5. maja da se prijavite i preko kol centra pozivom na broj koji će naknadno biti objavljen.

OBJEKTIV VODIČ ZA PRIJAVU

Prvo što je neophodno da uradite je da preko ovog linka idp.trezor.gov.rs odete na sajt Uprave za trezor i započnete proces prijave.

Prijava se sastoji od 4 sledeća koraka:

1.Korak – Za one koji se prijavljuju preko sajta Uprave za trezor, potrebno je da kliknete na “Podnošenje prijave”

Foto: Printscreen

2.Korak- U sledećem koraku će vam se tražiti da unesete tri podatka: JBMG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun. Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, u padajućem meniju treba da kliknu na banku preko koje žele da im bude isplaćen novac, time će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova. Nakon što ste uneli svoje podatke, kliknite POŠALJI ZAHTEV.

Foto: Printscreen

3.Korak – Nakon što ste podneli zahtev, na ekranu će vam se pojaviti novi prozoričić u kom ćete još jednom moći da proverite jeste li uneli sve tačne podatke. Nakon što ste proverili unos i ispravnost svojih podataka, kliknite na POTVRDI.

Foto: Printscreen

4.Korak – Nakon što ste proverili i potvrdili unos svojih podataka, izaći će vam novi prozorčić gde se kaže “Vaša prijava za novčanu pomoć je evidentirana. Molimo da ispravnost unetih podataka proverite na strani Provera statusa prijave. Kliknite na ZATVORI.

Foto: Printscreen

Za one koji se prijavljuju putem kol centra, to će moći da urade tek od 5. maja, a do tada će biti i objavljen broj telefona za prijavu.

Nakon što podignete novac, namenski račun koji je otvoren za ovu svrhu biće ugašen.

Kada će biti isplaćen novac?
Državna pomoć svim punoletnim građanima isplaćuje se u dva dela, po 30 evra, prva isplata biće u maju, a druga u novembru. Penzioneri će u septembru dobiti i dodatnih 50 evra.

Isplata za sve punoletne građane počinje 12. maja i trajaće osam dana, do 20. maja. Penzioneri će pomoć dobiti već od 6. maja, a korisnici socijalne pomoći i oni koji su na izdržavanju zatvorskih kazni, dobiće prvih 30 evra 7. maja.

Nezaposleni koji su registrovani na birou dobiće pomoć dobiće dodatnih 60 evra jednokratne pomoći (na 60 evra koji će dobiti svi punoletni građani koji se prijave), koja će im biti isplaćivana počev od 1. juna. Isplata novčane pomoći vršiće se bez prijave lica, a novac će biti uplaćen na posebne namenske račune.

Srbi sa Кosova i Metohije takođe imaju pravo na novčanu pomoć od 100 evra, a ovo važi i za decu do 18 godina starosti, kao i sve punoletne. Nezaposleni punoletni žitelji Kosova imaju pravo na pomoć od 200 evra.

Pomoć građanima na KiM biće isplaćena prema evidencijama koje su sačinjene od strane komisija u skladu sa zaključkom Vlade iz marta ove godine. Isplata će se vršiti bez prijave, na osnovu izvoda iz evidencija, počev od 1. maja, zaključno sa 31. majem. Isplata će se vršiti na namenski otvorene račune.

“Treći paket podrške vredan je oko dve milijarde evra i smatramo da će on značajno pomoći našu privredu i očuvati njenu likvidnost, sačuvati radna mesta i pomoći građanima u ovim teškim vremenima”, rekao je ranije ministar finansija Siniša Mali najavljujući ovu pomoć.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar