Ovo su Srpkinje za kojima TRAGA svet: Jedna osuđena za streljanje 37 muškaraca, druga bivša misica

Na poternici su ostale Slobodanka Boba Tošić i Višnja Aćimović, a nekada je broj žena begunaca bio daleko veći

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Interpol

Na crvenoj poternici Interpola ostale su Slobodanka Boba Tošić i Višnja Aćimović, a nekada je broj žena begunaca bio daleko veći.

Slobodanka Boba Tošić (35), nekadašnja misica BiH, Plejboj zečica i učesnica rijalitija prva je na listi. Ona je na poternici zbog pomaganja Darku Elezu u pokušaju ubistva kuma Đorđa Ždrala. Ona je tog aprila 2006. godina namamila žrtvu na mesto gde su u zasedi čekali, kako se tada sumnjalo, Darko Elez i Branimir Minić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Misica je kasnije pred sudom u Bosni i Hercegovini osuđena na dve i po godine zatvora zbog saučesništva, ali i zbog pripadnosti organizovanoj kriminalnoj grupi, dok je Darko Elez sa ostalim osumnjičenima oslobođen optužbi u Srbiji. Tako je, na kraju, misica ostala jedina osuđena u ovom predmetu.

Višnja Aćimović (49), poznatija po nadimku Boba, je druga žena na poternici. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je protiv nje podiglo optužnicu zbog streljanja 37 Bošnjaka u Vlasenici 1992. godine. Aćimovićeva je saslušana u Beogradu. Tada je izjavila da nema poverenja u Tužilaštvo BiH i da se neće odazvati pozivu na suđenje, pišu Novosti.

– Svesno i voljno, zajedno sa još jednim vojnikom, lično je učestvovala u ubistvu 37 muškaraca bošnjačke nacionalnosti koji su prethodno dovezeni autobusom iz zatvora koji se nalazio iza zgrade suda u Vlasenici – naveo je tada potparol Tužilaštva BiH.

Filmska POTERA za Srpkinjama u Nemačkoj: Digli helikopter da nađu kradljivice nakita

Pucanjem iz vatrenog oružja, kako navodi optužnica, streljala je žrtve, a njihova tela su ekshumirana 2000. godine, na istom mestu gde su streljani.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar