Ne bacajte iznošenu garderobu: 5 načina da stara odeća postane kao nova, i bez odlaska u kupovinu

Jedan isti komad odeće možete da kombinujete na različite načine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/drobotdean

Sigurno kod kuće imate bar jedan omiljeni komad odeće koji ste nosili nebrojeno puta.

Nismo uvek u prilici da odemo u kupovinu, što zbog vremena, što zbog novca, pa ne možemo uvek da imamo novu odeću u ormaru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U poslednje vreme je u trendu da se jedan isti komad odeće kombinuje na različite načine, ali i saveti koji vam mogu pomoći kako da stara odeća postane “nova”.

Staroj garderobi na različite načine možete da vratite svežinu i sjaj.

Zakrpite pantalone pomoću tkanine

Stilistkinja Artemis Krouli govorila je o japanskoj metodi šivenja pod nazivom “Boro”. Ova metoda podrazumeva da ušivate pocepane pantalone ili neki drugi komad odeće pomoću tkanine.

Foto: Pixabay/PDPics

Mnogima se ne sviđa da ušivaju odeću “nevidljivim šavom”, pa koriste ovu tehniku koja može biti posebno zanimljiva ako želite da na taj način dodate neke detalje na svojoj garderobi. Ono što je najbolje, ne morate da budete suviše precizni jer ne postoji nikakvo univerzalno pravilo kako to da izvedete – dovoljno je da budete kreativni.

Makazama skratite majicu

Makaze smo svi bar jednom koristili za skraćivanje pantalona. Istu stvar sada možete uraditi i sa majicom, s tim što Artemis savetuje da budete precizni kako ne biste isekli više odeće nego što ste želeli. Ča i košulje možete skratiti, a zatim donji deo vezati u čvor i dobiti odevnu kombinaciju koja je uvek u trendu.

Foto: Pixabay/Pham Trung Kien

Nosite odeću na različite načine

Sigurno je da odevne predmete kao što su haljine, duge sukne, košulje i slično možete nositi na različite načine. Stilistkinja Ebi But kaže da košulju ili haljina – košulju možete nositi raskopčanu, preko kratkih pantalona ili topa, ako želite da izgledate malo drugačije u odnosu na svakodnevne prilike. Dugu suknju možete da iskombinujete ako se spremate za grad, a možete je nositi i kao lepršavu haljinu za plažu.

Dodajte dugmiće

Jednostavan način da date drugačiji izgled svojoj staroj odeći jeste da ušijete dugmiće. Bitno je da izaberete kvalitetne dugmiće koji će izgledati elegantno na odeći. Oni se uglavnom dodaju na duboke, uske suknje ili kao detalj na rolkama.

Foto: Freepik/haritanita

Promenite boju odeće

Odeću možete ofarbati i prirodnim bojama koje se dobijaju od povrća, bobičastog voća i začina. Ipak, ovo funkcioniše samo sa prirodnim vlaknima poput vune, lana i pamuka.



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar