Piksi je pravi mag: Selektor tvrdi da Srbija ima novog Nemanju Matića, slažete li se sa njim? (FOTO)

Selektor "orlova" govorio za italijanske medije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Marko Djokovic/Starsportphoto©

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi u intervjuu za “Gazeta delo sport” govorio je o Seriji A nekada i sad, a dotakao se i bivših fudbalera Crvene zvezde Ivana Ilića i Darka Lazovića, standardnih igrača italijanskog prvoligaša Verone.

Piksi je istakao da ga Ilić podseća na Nemanju Matića i da ga čudi što ga Italinani konstantno porede sa Robertom Prosinečkim.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Ivan zaista poseduje veliki talenat. Znam taj njegov put, ali nije zbog toga pozvan u reprezentaciju, nego zato što je pokazao potencijal koji tek treba da eksplodira. Za godine koje ima, igranje u Seriji A je bio dovoljan znak da reagujem i da ga uvrstim među kandidate. Slažem se sa trenerom Jurićem da bi morao fizički da ojača i da u tom slučaju kroz tri-četiri godine može da bude top igrač sredine terena. Mora da bude strpljiv, da ne preteruje sa teretanom i sve će doći na svoje mesto. Masa jeste bitna, ali za mene je važno da tehnički deluje veoma inteligentno, dobro čita igru, njegove lopte su jako pametne, brzo misli… to mi je važnije od fizike. Ni Inijesta nije bio fizički jak, pa je važio za najboljeg veznog igrača na svetu. Čudi me da Italijani porede Ilića sa Prosinečkim, mene više podseća na Matića. Robi je bio potpuno drugačiji tip igrača, daleko ofanzivniji od Ivana”, rekao je Piksi.

FOTO: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

U Veroni igra i Darko Lazović koji je fenomenalnim golom iz slobodnog udarca protiv Sampdorije podsetio na majstorije velikog Piksija Stojkovića.

“Darko je pre svega jedan skroman i pametan momak. Naravno da je i odličan fudbaler, ima neverovatnu brzinu i takođe je veoma inteligentan. Gol je zaista bio fantastičan. Svi elementi, tajming, položaj tela, udarac… Sve maestralno izvedeno. Raduju me igre svih naših igrača u Italiji. Đuričićev perfomans u jednom malom Sasuolu je za svaku pohvalu. Vrlo ozbiljan, brz, inteligentan… njemu bi takođe prijala promena sredine, da ode na viši nivo. Baš kao i Sergej koji je već dugo u Laciju i vreme je da počne da razmišlja o novim izazovima. To bi odgovaralo i klubu koji u tom slučaju može da zaradi ogroman novac, a Milinković-Savić novu motivaciju i želju za daljim dokazivanjem”, istakao je Stojković.

Foto: EPA-EFE/STR

Stojković je podvukao paralelu između današnje Serije A i one u kojoj je on imao ulogu protagoniste.

“Kvalitet fudbala je drastično opao. U moje vreme to je bila najlepša i najatraktivnija liga na svetu. U Italiju su odlazili vrhunski asovi, svetski šampioni… Brazilci, Argentinci, Nemci… Španska liga je bila smešna… bukvalno smešna. Slično i Bundesliga. Englezi praktično nisu ni postojali… duge lopte i tačka. Niko nije imao želju da ide bilo gde osim u Italiju. Nažalost, ništa se od tog vremena nije promenilo po pitanju infrastrukture. Italijanski klubovi i dan danas igraju na predratnim stadionima koji imaju atletske staze i nisu lepi. Srećom, ostala je ta strast, Italijani 24 sata dnevno žive za fudbal. Jako je bitno da se piše, priča, mašta i sanja o fudbalu”, rekao je Stojković.

Sprema se nešto veliko: Vladan Milojević seda na klupu grčkog velikana!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar