Korenite promene u Superligi od naredne sezone? Doviđenja prenosu mečeva, ništa više neće biti kao pre!

Nova odluka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Superliga Srbije

Sezona 2020/2021 u Superligi Srbiji se polako završava! Crvena zvezda je trenutni lider i veoma je blizu odbrane titule, a čelnici ovog takmičenja već pripremaju teren za korenite promene u našem ligaškom fudbalu. Sve kamere koje će snimati utakmice elitnog takmičenja sledeće sezone su u UHD (4K) rezoluciji, a ono što je najzanimljivije je da više neće biti multiprenosa Superlige na koji smo navikli ove sezone.

Naime ukoliko se VAR tehnologija uvede od naredne sezone, što je veoma blizu ostvarenja. to će automatski značiti i korenite promene u realizaciji prenosa mečeva, prenosi “Telegraf”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Edukacija sudija i fudbalera odvija se već neko vreme i o tome je FSS izveštavao i na svom sajtu, a paralelno sa tim radi se i na pripremi infrastrukture za VAR, kao i za direktne prenose Superlige koji nas očekuju sledeće sezone, a koji će pretrpeti značajne izmene.

Foto: EPA-EFE/Glyn Kirk / POOL EDITORIAL USE ONLY

U skladu sa odlukom za uvođenje VAR sistema u srpski fudbal, Telekom Srbija je povezao 20 stadiona superligaša optikom sve do Kuće fudbala u Staroj Pazovi. Istovremeno, povezano je i nekoliko stadiona prvoligaša koji su kandidati za ulazak u viši rang, kako bi sve bilo spremno na vreme.

“Sa stadiona signal odmah ide u VAR sobe koje su u Staroj Pazovi. Signal kasni samo delić sekunde zbog optike, ali se ta razlika neće osetiti u realnom vremenu. Na pojedinim stadionima su problematične pozicije za ofsajd kamere i to klubovi moraju da srede do početka sledeće sezone”, rekli su za “Telegraf” iz zajednice superligaša.

Zvezda predstavila novi projekat: Crveno-bele čekaju još lepši i uspešniji dani! (FOTO)

 



Izvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar