Trese se Italija zbog Superlige: Trener srpskog fudbalera odbija da izvede tim protiv Milana!

"Ljut sam jer je u nedelju izvršen državni udar", ističe De Zerbi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Trener Sasuola Roberto de Zerbi je revoltiran zbog osnivanja Superlige Evrope, pa se odlučio na radikalan potez uoči duela sa Milanom u Seriji A.

On ističe da ne želi da izvede tim protiv “rosonera” i da će samo ukoliko mu uprava kluba naredi igrati protiv Milana, koji je jedan od tri kluba osnivača iz Italije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Ne želim da igram protiv Milana jer su oni među tri kluba u Superligi, ali ako me (izvršni direktor Sasuola Đovani) Karnevali prisili, naravno, ići ću na gostovanje. Toliko sam besan da sam juče razgovarao o tome sa momcima 30 minuta. Ponekad je ispravno zaustaviti se, kao što smo to radili u školi. Ljut sam jer je u nedelju izvršen državni udar. Za fudbal je to ekvivalent državnom udaru”, rekao je De Zerbi.

Nije krio koliko je ljut i revoltiran što fudbal ide u ovom pravcu.

“Toliko sam besan da sam sa igračima o ovome pričao pola sata na poslednjem treningu”.

Trener Sasuola bio je veoma kritički nastrojen.

“Fudbal pripada svima i meritokratski je, objavili su izjavu u ponoć sa svojim novim veb sajtom. Bilo je to kao da su stavljali svoje zastave na teritoriju koju su oduzeli nekom drugom. To je kao da sin radnika ne može da sanja da postane hirurg, advokat ili lekar. Kao da su rekli detetu u školskom dvorištu, ta lopta je moja, uzimam je. Fudbal ima ulogu u društvu koja se razlikuje od ostalih sportova”.

Mihajlović osuo paljbu po Superligi: Neka dobro obrate pažnju šta je rekao Srbin



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar