UEFA je ogorčena: Žestok udarac na Real, Barsu, Milan i Liverpul zbog Superlige!

Uspehe koje su postizali više neće imati prava da nose na dresovima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Odluka 12 moćnih klubova da pokrenu Superligu, samo je razbesnela UEFU, ćije takmičenje ostaje bez velikog broja slavnih klubova.

Ekipe među kojima su Real, Milan, Arsenal, Atletiko Madrid, Čelsi, Barselona, Inter, Juventus, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted i Totenhem objavili su da su postigli dogovor o kreiranju novog takmičenja i da će im se pridružiti još osam partnera.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na taj način bi stvorili Superligu, ekskluzivno i zatvoreno takmičenje najboljih i najbogatijih koje bi tako praktično uništilo UEFA Ligu šampiona.

Zato je UEFA najavila žestoke kazne za 12 odmetnutih ekipa, ali i one koji im se pridruže: izbacivanje iz nacionalnih prvenstava, kao i zabranu njihovim fudbalerima da igraju za reprezentacije.

Dopisnik Međunarodnog udruženja sportskih novinara iz UEFA Kris Vilijams, oglasio se saopštenjem na Tviteru:

“U današnjim razgovorima sa ljudima iz UEFA očita je želja da se 12 klubova odmah izbaci iz svih takmičenja kao i da se Realu, Barseloni, Milanu i Liverpulu zabrani nošenje počasnih grbova na dresovima. Ovde je puno besnih ljudi.”

UEFA počasni grb je oznaka koju na levom rukavu dresova smeju da nose samo klubovi koji su osvojili pet Kupova šampiona ili Liga šampiona ili tri evropska naslova zaredom.

Barselona je 2015. osvajanjem petog evropskog trofeja postala poslednji i tek šesti klub koji je stekao pravo nošenja tog grba.

Ona se tada priključila Realu (13 evropskih naslova), Milanu (7), Bajernu (6), Liverpulu (6) i Ajaksu, koji je osvojio četiri evropska naslova, ali je pravo nošenja grba stekao sa tri evropske titule zaredom, od 1974. do 1976.

UEFA ne odustaje: Ovako bi izgledala nova Liga šampiona, poslednji pokušaj sprečavanja evropske Superlige

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar