Marković, Popović, Stevanović otpadaju: Ovo će biti Partizanovi “bonus” igrači sledeće sezone! (FOTO)

Strateg "parnog valjka" nalazi se pred potencijalno velikim problemima zbog nedostatka pravih rešenja za "bonuse" naredne takmičarske godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT, Srđan Stevanović/ Starsport

S obzirom na to da je titula za Partizan u sezoni 2020/2021 99% izgubljena, Aleksandar Stanojević verovatno već razmišlja i o narednoj takmičarskoj godini, kao i o “bonusima” na koje će moći da računa.

Od sezone 2021/2022, “bonus” igrači biće svi fudbaleri rođeni posle 1. januara 2000. godine. Šta to znači za sastav iz Humske ulice?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svetozar Marković neće biti na raspolaganju i za narednu takmičarsku godinu, pošto će se vratiti u Olimpijakos odakle su ga crno-beli i pozajmili.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Jasno je da će ovo biti veliki udarac za odbranu Aleksandra Stanojevića, jer ne samo da je “Sveta” bio najbolji bonus ove sezone, već verovatno i jedan od najistaknutijih igrača sveukupno gledano.

Aleksandar Popović je ove sezone jedan od najboljih čuvara mreže u Superligi Srbije, ako pričamo o broju utakmica na kojima je sačuvao gol “parnog valjka”. Uspeo je to u 12 navrata, samo su Đorđe Petrović (Čukarički) i Milan Borjan (Crvena zvezda) bolji od momka sa brojem 41 na dresu.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Ipak, i njega “godine stižu” u domenu pravila koje treba da ispunjava “bonus” igrač, pošto je ovaj mladi golman rođen 1999, što znači da više neće imati povlašćen status.

Još jedan mladić na koga su se Savo Milošević i Aleksandar Stanojević dosta oslanjali (mada, Stanojević dosta manje, što zbog povrede, što zbog drugih razloga) ove sezone je Filip Stevanović. Desnonogi dribler će od leta biti u Mančester sitiju, koji ga je pre nekoliko meseci kupio, ali ostavio do kraja šampionata u Partizanu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Ipak, utisak je da crno-beli i neće mnogo suštinski izgubiti njegovim odlaskom ako to analiziramo kroz prizmu minuta koje je igrao u prolećnom delu, gde je Partizan pokazao da može da bude efikasan i bez njega na krilnim pozicijama. Ali, da je gubitak kada ode biser srpskog fudbala iz nekog kluba – gubitak je.

U ovoj sezoni, dva trenera Partizana davala su šansu još nekim mladićima koji će moći da budu “bonusi” i sledeće, a to su:

Denis Stojković, Lazar Pavlović, Nikola Čolić, Nikola Štulić i Nemanja Jović.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Realno, vredi “potrošiti reč-dve” samo još o Nemanji Joviću, pošto ostali nisu imali zapaženiji učinak. I ne samo to, već verovatno stvaraju i brigu za stručni štab, jer zaista gotovo da nisu pokazali ništa što bi ih moglo uvrstiti u startnih 11.

Momak rođen u Zvorniku pravo je “otkrovenje” Aleksandra Stanojevića u drugom delu sezone, pošto je fudbaler rođen 2002. godine postigao četiri gola i dodao tome dve asistencije na 13 utakmica.

Zbog toga je jasno da će on verovatno biti opcija broj jedan za dva obavezna “bonus” igrača u postavi sledeće sezone.

Foto: FK Partizan

Ako ne bude tražio rešenje među ostalim pomenutim igračima za drugog “bonusa”, Partizan će morati ili da kupuje, ili da se osloni na nekog novog bisera iz omladinske škole ili Teleoptika.

Veliko je pitanje hoće li se Stanojević ponovo kockati sa pozicijom između stativa, gde svoju šansu čeka Matija Gočmanac, 2003. godište.

I tu se sada otvara velika prilika za jednog igrača, koji nastupa na deficitarnoj poziciji desnog beka u Partizanu, gde su doduše Aleksandar Miljković i Marko Živković, ali, da li su oni zaista ozbiljno i dugoročno rešenje za ovo mesto?

Foto: Starsport

Ako nisu, a verovatno je tako, onda se tu stvara šansa za Dragana Bojata, koji ostavlja utisak na svakog ko ga gleda kako šparta po desnoj aut-liniji.

Osim njega, svoju šansu čekaju i ostali momci od kojih su neki već i imali iskustvo da treniraju sa prvim timom: Marko Milovanović (napadač, 2004), Samed Baždar (veznjak, 2004), Vanja Vlahović (veznjak, 2004)… A možda Stanojević posegne i za oprobanim receptom njegovih prethodnika: kada imaš problem na štoperskim pozicijama – ti pogledaj u omladinsku školu, tamo ćeš već nešto naći.

To nešto, mogao bi da bude Aleksa Purić, 2003. godište, ali, kao što rekosmo, možda Partizan na kraju bude i doveo nekoga ukoliko Stanojević ne bude bio zadovoljan “bonusima” koje ima na raspolaganju.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Svakako, sa dominantnim mladim igračima ili onima koji će samo ispuniti kvotu – cilj je jasan – prekid četvorogodišnje dominacije “večitog rivala”.

Što je mnogo – mnogo je.

Lalatović neće voditi Vojvodinu protiv Partizana? Njegovo zdravstveno stanje nije uopšte dobro!



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar