Lak na NOKTIMA vam se brzo ljušti? 5 jednostavnih trikova da vam manikir traje DUŽE

Obratite pažnju koje lakove koristite

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Yana Miller

Većina devojaka se iznervira kada nalakiraju nokte, a već posle dva dana lak počinje da se ljušti na krajevima.

Pored toga, bacanje para na manikir i pedikir , a da se lak skine već posle nekoliko dana, nema smisla.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Stručnjaci kažu da postoji nekoliko saveta koji će vam pomoći da vam lak na noktima traje što duže, čime ćete uštedeti i na vremenu i na novcu.

Ne držite prste dugo u vodi

Bez obzira da li je reč o pranju sudova ili tuširanju, nemojte nokte držati dugo pod vodom.

Foto: Freepik/freepik

Voda osim što omekšava kožu i čini je smežuranom, takođe omekšava i nokte. Kada su nokti natopljeni vodom, oni se zapravo šire, zbog čega nokti mogu izgubiti na obliku. Ako ste nalakirali nokte debljim slojem laka i često držite ruke pod vodom, najverovatnije će se lak jako brzo oljuštiti.

Turpijajte nokte

Foto: Freepik/freepik

Nakon što skratite i oblikujete nokat, bitno je i da ga isturpijate i tako napravite podlogu kako bi lak mogao lepo da se slegne na nokat. Pogotovo ako vidite bilo kakve neravnine na noktu, turpijanje je bitan korak ka lepim noktima.

Nanesite lak samo na nokatnu ploču

Lakše je reći nego učiniti jer je za to potrebna velika preciznost. Skoro uvek se desi da malo laka ostane na zanokticama.

Foto:Pixabay/JillWellington

Potrudite se da lak nanesete samo na nokatnu ploču, a za to vam može pomoći ovaj trik: pre nanošenja osnovnog sloja, namažite ulje na zanoktice. Čak i ako slučajno zakačite zanoktice lakom, zbog ulja na zanokticama lak ćete lako skinuti sa njih.

Pogurajte zanoktice

Drvenim ili metalnim pogurivačem zanoktica povucite ih ka gore.

Foto: Freepik/devmaryna

To je bitno kako bi se lak lepo slegao na nokat, ali i da se nokat ne bi pukao pre vremena. Obavezno očistite ostatke ulja na zanokticama nakon skidanja samih zanoktica. Bitno je da pre nanošenja laka nokatna ploča bude potpuno čista.

Koristite hranljive lakove

Ako su vaši nokti skloni listanju i pucanju, koristite lakove koji u sebi sadrže hranljive materije. Ono što je problem sa takvim lakovima je što nisu postojani i ne mogu se dugo zadržati na noktima.

Foto: Pixabay/ivabalk

Ako već želite da kupite odličan lak, neka to bude osnovni premaz koji se zapravo najviše dodiruje sa kožom i zbog koga će lak na noktima trajati duže čak i ako nemate čvrstu nokatnu ploču.



Izvor: Objektiv.rs, mindbodygreen.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar