Istraživanja OTKRIVAJU: Ovo je NAJSNAŽNIJI vrhunac ikada, a samo 1 odsto žena može da ga doživi!

Koliko poznajte svoje telo?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Andrey Guryanov / Alamy / Alamy / Profimedia

Na muškom i ženskom telu postoji nekoliko erogenih zona čijom se stimulacijom podstiče orgazam.

Bradavice su jedna od osetljivijih zona i kod žena i kod muškaraca, a neke žene čak mogu i da dožive orgazam dodirivanjem bradavica i priča se da je ovo ubedljivo najintenzivniji vrhunac…

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, one su ponekad nepravedno zanemarene nekim popularnijim erogenim zonama kao što su G tačka i klitoris.

Istina je zapravo da je unutrašnjost bradavica popunjena nervnim završecima zbog čega su one vrlo osetljive na dodir.

Foto: Alexander Cherepanov / Alamy / Alamy / Profimedia

Zanimljiv je i podatak da se tokom odnosa ako dodirujete bradavice, vaša dojka može uvećati čak za 25 odsto.

Istraživanja su pokazala da stimulacija bradavica povećava seksualno uzbuđenje kod 82 odsto žena i 52 odsto muškaraca. Još jedno istraživanje bavilo se ispitivanjem povezanosti bradavica sa mozgom i pokazalo je da stimulacija bradavica aktivira ista područja u mozgu koja su zadužena za uživanje, jednako kao i stimulacija klitorisa i vagine.

Kada dođe do stimulacije bradavica, signal putuje do hipotalamusa u mozgu a jedna od njegovih najvažnijih funkcija jeste da reguliše hemijske reakcije koje se dešavaju u mozgu. Hipotalamus tada luči neurohormon koji utiče na povećanje bliskosti sa partnerom i podstiče veće seksualno zadovoljstvo.

Foto: Maksim Toome / Alamy / Alamy / Profimedia

Iako u teoriji, svaka žena može da doživi vrhunac uz stimulaciju bradavica, to u praksi traži mnogo vežbanja, a istraživanja pokazuju da je svega 1 odsto žena bar jednom doživelo ovakav orgazam.

Takođe, što češće i lakše žena doživljava vaginalni ili orgazam putem klitorisa, veća je verovatnoća da će moći da doživi orgazam i stimulacijom bradavica.

Ovakav orgazam može biti različitog intenziteta, a vrlo je sličan uobičajenom orgazmu.

Foto: Matt Dutile / ImageSource / Profimedia

Da biste doživeli ovakav orgazam, nemojte biti usredsređeni na njega – samo se opustite, stimulišite bradavice i ostalo će doći samo po sebi.

A evo šta kažu žene:

Kada ste prvi put shvatili da možete da doživite orgazam preko bradavica?

Žena A: Bila sam s dečkom i on je držao ruku preko mog ramena dok smo gledali film. Počeo je lagano da se igra mojim bradavicama preko majice i zamalo sam doživela vrhunac. Nakon toga sam eksperimentisala sama.

Žena B: Kroz predigru i eksperimentisanje s mojim prvim dečkom. Oboje smo bili vrlo neiskusni i nijedno od nas nije imalo prethodne seksualne partnere, pa smo istraživali jedno drugo.

Foto: Erik Reis / Panthermedia / Profimedia

Usledilo je mnogo uživanja. Bilo je postupno, ali vrlo moćno. Posle sam bila iskreno zadovoljna! Što se mene tiče, to je sjajna stvar – samo još jedan način da se postigne zadovoljstvo.

Žena C: Partner se igrao s mojim grudima mnogo nežnije nego što se to inače radi. U početku je bilo dosadno, dodir je bio premekan i htela sam da mu dam neke instrukcije, a onda sam odjednom shvatila da mi se bliži orgazam. Oboje smo bili šokirani.

Kako orgazam preko bradavica upoređujete s genitalnim, kakav je osećaj?

Žena A: Traje duže, oseća se nekako dublje, a po meni je i osećaj manje “intenzivan”, ali prijatniji. Takođe i traje duže.

Foto: Tigran Gasparyan / Alamy / Alamy / Profimedia

Žena B: Mislim da orgazmi na bradavicama ne traju toliko dugo koliko genitalni orgazmi, a osećaj “talasa” koji dobijam genitalnom stimulacijom nije tako izražen – orgazmi preko bradavica osjećaju se oštrije i kraće, pretpostavljam. Međutim, kada imam orgazam preko bradavica, osetljivije mi je i genitalno područje.

Žena C: Vrlo slično, ali sa čudnim osećajem u grudima, skoro kao da su otečene.



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (1)

Ostavite komentar