Sestre osvojile trofej, zaplakale kao kiša, pa ga posvetile mrtvom bratu: Ovo je za tebe, beli anđele!

Život zaista piše mnogo, mnogo tužne priče... Ovo je samo jedna koja mora da nas podseti da svakom novom danu treba da se radujemo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MNK Square

U nedelju uveče je na semaforu u splitskim gripama na semaforu stajalo 69:61 za dubrovačku Raguzu u poslednjem napadu finala Kupa protiv Šibenika. Loptu je imala Katarina Čagalj koja nije jurnula prema protivničkom košu iako je imala otvoren put, već je stala i počela da plače. Suze su bile i u očima sestre Matee Beletić jer znale su da su ostvarile cilj.

“Kup posvećujemo našem ‘belom anđelu’, Andru Zaraču, preminulom bratu naših igračica, kapitenke Katarine i Matee, mladom sportisti, futsaleru Skvera, koji je skupa sa svojim roditeljima uvek bio uz naš klub, veliki navijač”, rekao je za “Dubrovački vjesnik” nakon utakmice predsednik Raguze Tomislav Tabak i gledao sestre devojačkog prezimena – Zarač.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Velika je tragedija pogodila porodicu Zarač u avgustu 2019. godine kad je njihov brat i sin Andro (19) poginuo u saobraćajnoj nesreći. Zarač je igrao turnir na Kantafigu i seo je na moped s 18-godišnjom saputnicom te je na putu iz Dubrovnika u pravcu Sustjepana na Batahovini skrenuo desno i udario u brdo, dok je moped nastavio nekontrolisano da se kreže po putu. Po svemu sudeći uzrok tragedije je prestanak rada Androvog srca. Saputnica je doživela lakše povrede, a oboje su tokom vožnje nosili zaštitne kacige.

“Možda će neko reći kako smo imale imperativ, ali nisam nikad razmišljala kako mi moramo, već kako mi to želimo. Šta da vam kažem, eto svaki put kad promislim na to koliko sam silno želela da podignem ta dva trofeja za svog pokojnog brata, poteku mi suze. Da, to je bila moja najveća želja ove sezone, moja i moje sestre Matee, koja se vratila treninzima nakon te naše tragedije. I obe smo silno želele, sanjale, kako ćemo podići 2020. godine trofej u spomen na brata”, govorila je svojevremeno za “Dubrovački vjesnik” sestra Katarina.

Momak rođen 2000. godine bio je jedan od ključnih igrača kadetske ekipe Skvera koja je u sezoni 2016/17. osvojila treće mesto na Prvenstvu Hrvatske i sledeće sezone zaradio je poziv u seniore. Zaigrao je za njih već u prvom kolu protiv Uspinjače u Gospinom polju. Ukupno je skupio 36 nastupa za seniore. Bio je redovan učesnik turnira u malom fudbalu u Dubrovniku i okolini, kakav je održan i u predvečerje njegove pogibije.

Andro je pre pogibije dve sezone igrao za Skver i dobrim igrama zaslužio poziv u juniorsku reprezentaciju Hrvatske, za koju je dao i nekoliko golova.

“Ponosan sam što sam pozvan u reprezentaciju Hrvatske. Zahvaljujem treneru i klubu koji su mi to omogućili. Daću sve od sebe da opravdam taj poziv i da dokažem da sam s razlogom pozvan”, govorio je Zarač prošle godine nakon što je dobio poziv. Nekoliko dana posle, u drugoj od dve prijateljske utakmice protiv Severne Makedonije u Karlovcu, dao je dva gola u pobedi od 6:5, oba u istom minutu, ali nažalost. to su bila njegova poslednja dva u dresu reprezentacije.

Žestoko pesničenje! Srbin završio krvav, rival na podu: Čim sam ga video, znao sam da sledi tuča (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar