Ovako Tanja Fajon PODMEĆE Srbima i ugrožava Republiku Srpsku: Isplivala LAŽNA mapa i sve izmišljotine

Premijer Janša poručio da Fajonova huška na rat, lažno se brinući za celovitost BiH, koju niko ne ugrožava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/DUMITRU DORU

Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon pravi od muslimana žrtve i ugrožava Srbe i Republiku Srpsku, izazivajući veštačku atmosferu rata. Ovo je zaključak koji se može iz vesti iz postupaka političarke koja je počela da širi nemir tvrdnjama da je u planu raspad BiH.

– I mene su ovih dana preplavili pozivi i brojne zabrinute poruke iz BiH, koje upozoravaju na to da premijer Janša pokušava da dovrši plan Milošević-Tuđman za formiranje velike Srbije i Hrvatske predlogom za mirni raspad BiH. Takvo neodgovorno ponašanje moglo bi dovesti do novog rata na Balkanu – poručila je Fajonova, koja pored toga što vodi računa o celovitosti BiH svakodnevno brine i o srpskoj opoziciji, čija je velika miljenica.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ona je upitala putem Tvitera premijera Janeza Janšu da objasni šta se nalazi u tom dokumentu, koji bi Slovenija navodno trebalo da preMda predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu.

LAŽNA MAPA

Slovenački premijer javno je potvrdio da njegova sunarodnica i poslanica u Evropskom parlamentu priziva haos na Balkanu tvrdnjama da on pokušava da do kraja sprovede raspad BiH. Janša je na svom Tviter nalogu poručio da Fajonova huška na rat, lažno se brinući za celovitost BiH, koju niko ne ugrožava. Tako je uz mapu prekrojene države poručio sledeće:

– Lažna mapa, koju su preko Balkana raširili Drago Kosa i Tanja Fajon.

Foto: Printscreen/Twitter

(NE)POSTOJEĆI DOKUMENT

Podsetimo, nakon informacije da je premijer Slovenije uputio u Brisel neslužbeni dokument koji poziva na raspad BiH, a on zatim negirao navode, slovenački mediji javili su da dokument verovatno postoji. S obzirom na to da je reč o neslužbenom dokumentu, kako su dodali mediji u Sloveniji, postoji velika mogućnost da tajni dokument zaista postoji, ali da je navodno dostavljen mimo uobičajenih diplomatskih kanala. Ipak, mediji tvrde da dokument nisu videli ni najviši zvaničnici Slovenije.

O TANJI SVE NAJLEPŠE

Ispostavilo se da iza izmišljenog non pejpera stoji, glavom i bradom, nekadašnji novinar Dnevnog avaza Sead Numanović, koji je u BiH poznat kao obožavalac lika i dela Fajonove. On je praktično izmislio ovaj papir kako bi njegova ljubimica zapalila Balkan i dodatno poljuljala Republiku Srpsku. Link do teksta koji potpisuje Numanović podelio je na Tviteru dopisnik slovenačkog Dela iz Brisela Petar Žerjavič, dodajući da se u briselskim krugovima već šuška o postojanju tzv. non pejpera za Balkan, koji bi trebalo da pripremi premijer Janša.

Zanimljivo je da novinar Numanović u Dnevnom avazu nikada nije pisao ništa pozitivno ni o jednoj osobi, osim o Tanji Fajon! Poznat je i po tome što joj je pre izbora za evroparlament 2014. napisao patetični hvalospev u Dnevnom avazu. On je tom prilikom naveo da bi njen izbor za članicu Evropskog parlamenta trebalo da bude dobar za Sloveniju, kao i za BiH. U prilog tome naveo je njenu izjavu da se intenzivno bavila promocijom zemalja zapadnog Balkana i njegove budućnosti. Inače, do septembra prošle godine Numanović je bio izvršni direktor KM Sarajevo, kompanije koja je uključena u veliku aferu “respiratori”.

Tanja Fajon radi PROTIV Srba i Republike Srpske: Izaziva veštačku atmosferu RATA 

DNO DNA

Kako je Numanovićevu izmišljotinu u slovenačku javnost lansirao dopisnik Žerjavič, videvši potom šta je učinio, na Tviteru je napisao sledeće:

– Očigledno je ovo još jedan dan zabune u Briselu. Sada Evropski savet kaže da ne mogu da potvrde da su dobili non pejper. Na ove „pokajničke” reči nadovezao se slovenački premijer.

– Vi ste očigledno jedna od bitnih komponenti ove zabune. Sve, samo da bi naškodili Sloveniji u EU. Dno dna – odgovorio je Janša na Tviteru.

PIŠE: GORAN MITROVIĆ

Ovu i ostale aktuelne teme pročitajte u štampanom izdanju Objektiva.

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar