Srbija snima seriju o Pupinu: Evo koji naš poznati glumac će tumačiti lik slavnog naučnika (FOTO+VIDEO)

Glavnu ulogu tumačiće Dragan Mićanović, dok će njegovu majku igrati Branka Katić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Naučnik po kome mnogi Amerikanci, pored Nikole Tesle, znaju Srbiju – Mihajlo Pupin, biće junak TV serije koja će na moderan način ispričati njegovu životnu i profesionalnu priču. Glavnu ulogu tumačiće Dragan Mićanović, dok će njegovu majku igrati Branka Katić. Kroz 10 epizoda ćemo se upoznati sa značajnim događajima iz Pupinovog života.

Produkcijska kuća “Blue Butterfly” oživeće duh tog vremena i dovesti Njujork u Beograd, na set.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Snimaće se na dva kontinenta – rekla je za Objektiv PR ovog projekta Ružica Petronijević, te je naglasila da se radi o do sada neobičnoj i jedinstvenoj ekipi.

Foto: Miša Obradović za Blue Butterfly

 

– Radi se na lokacijama, kojih će biti više. Aneta Ivanović je kreator serije, a režiju radi Danilo Bećković, i njih dvoje prikupljaju scenariste iz Srbije, regiona i sveta, pa će zajedno na kraju odabrati scenario. Svaka epizoda je za sebe, neće biti klasična epoha. Serija će biti i dokumentarnog i igranog karaktera, neće ličiti ni na jednu drugu, ali inspiracija je „Vuk Karadžić” – rekla je Petronijevićeva, a zatim se osvrnula na to što će Pupinovu majku igrati njegova vršnjakinja Branka Katić.

– Znam da je publici to čudno, ali serija će pratiti i Pupinov život dok je bio mlad, tinejdžer, i u tim epizodama će Branka igrati njegovu majku, dok će Dragan igrati odraslog Mihajla, tako da njih dvoje neće imati zajedničke scene. Glumačku ekipu činiće naše, ali i svetske glumačke zvezde. Kasting još uvek traje, a možda će biti i javni poziv, pa će mlađi glumci imati priliku da se pokažu, jer tražimo mladog Pupina – zaključila je Ružić.

PIŠE: L. STOJANOVIĆ

Ovu i ostale aktuelne teme pročitajte u današnjem izdanju štampanog Objektiva.

Foto: Objektiv.rs

FOTO: MIŠA OBRADOVIĆ



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar