Biković NAPOKON PROGOVORIO o optužbama za silovanje: Lečića nisam osudio, to je između njega i mene

Rekao iz kog razloga je potpisivao inicijativu da se Lečić izbaci iz predstave

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Povodom nove predstave „Baal” Beogradskog dramskog pozorišta, ekipa Objektiva razgovarala je s Milošem Bikovićem, koji tumači jednu od glavnih uloga u pomenutom pozorišnom ostvarenju. Sa trenutno najpopularnijim glumcem u Srbiji, ali i u Rusiji, pričali smo o ne tako lepim temama koje su poslednjih meseci uzdrmale javnost, ali i o pozorištu i humanosti.

Tema silovanja u glumačkoj branši podigla je region na noge. Podržali ste inicijativu da Branislav Lečić ne igra u predstavi „Kad su cvetale tikve”…

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Jeste. Podržao sam inicijativu da on ne igra dok traje medijska hajka. To je bila suština, da se pozorište zaštiti, zato što predstava govori i o silovanju. Što se mog mišljenja tiče, za mene je čovek nevin dok se na sudu ne dokaže da je kriv. Istovremeno, devojke imaju moju podršku da izađu i progovore o seksualnom nasilju, i ovim putem upućujem molbu ili apel da to urade što pre. Dakle, ne posle 43 godine, na primer. Ovo govorim uz puno razumevanje da to može biti teško, ali što pre se to uradi, automatski je to lakše dokazati.

Ukoliko se dokaže da Lečić nije kriv, da li ćete mu se izviniti?

“Ja pre svega nisam njega osudio.”

Da, ali Lečić je javno rekao da svima vama zamera.

“To je stvar između mene i njega. O tome ćemo pričati nas dvojica i ne bih dalje potencirao tu temu. Moram da kažem da su mediji postali svojevrsna arena u kojoj se unapred sudi i uništavaju ljudski životi. Samim tim, uništava se pozorište, umetnici, umetnost. Zato je važno biti uzdržan, jer nisu valjda lajkovi, klikovi i ulasci na stranicu i profit važniji od ljudskog života. Naravno, čast izuzecima, rekao je Miloš za štampano izdanje Objektiva.

OSTATAK OVOG INTERVJUA, ALI I MNOGE DRUGE PRIČE MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 13. APRIL

Foto: Objektiv.rs

Autor: Tanja Svilanović



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar