Stefan Čikić za Objektiv

O Bože, zašto baš ja? Ekskluzivna ispovest bivšeg igrača Zvezde o borbi s leukemijom! (FOTO+VIDEO)

Dete Crvene zvezde i fudbaler Dinama iz Pančeva ima neobičnu životnu priču

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Borac i rođeni pobednik!

Kada bi u jednoj rečenici morali da opišemo Stefana Čikića drugačije ne bismo mogli.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Stefan je rođen 12. aprila 1994. godine i prošao je omladinsku školu Crvene zvezde. Važio je za velikog talenta, posle crveno-belih nosio je dres BSK iz Borče, Sinđelića, Dinama iz Pančeva i slovačkih Košica, a onda su mu se snovi o karijeri pretvorili u košmar. Dijagnostikovana mu je leukemija i fudbal je prešao u drugi plan.

“Nisam ni pomislio da je ovako nešto moglo da mi se desi. Taj dan kada sam saznao odradio sam trening, nisam imao neke velike simptome. Kasnije sam se zapitao zašto ja, ali krenula je borba”, počeo je priču Stefan.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Stefan Čikić (@stefancikic)

U borbu su se uključili svi i Stefan je pobedio u utakmici života!

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Stefan Čikić (@stefancikic)

Krenula je nova misija – povratak na teren. I za vikend je postigao pogodak za Dinamo iz Pančeva što mu je bio prvi gol posle duge pauze.

“Gol mi puno znači. Iskreno, znači mi i to što mogu uopšte da igram fudbal posle svega. Pokazao sam samom sebi, ali i ljudima koji imaju sličan problem kako je moguće pobediti i vratiti se normalnom životu. Pokušavam da se vratim u formu, to ide malo teže jer su mi i mišići oslabili posle duge pauze od skoro tri godine. Desile su mi se još neke manje povrede, ali drago mi je da se vraćam na pravi put”.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Stefan Čikić (@stefancikic)

Posle velike borbe van terena i povratka na teren, u Dinamu ga je dočekala nova borba, a ovog puta je u centru pažnje stanje u klubu. Lokalna samouprava je odustala od Dinama, u klubu nema struje, tople vode, pa čak ni uprave… Tihi protest su igrači pančevačkog kluba uputili na utakmici protiv Vršca u kojoj je Čikić bio strelac, ali su doživeli poraz rezultatom 2:1. Na startu meča domaći fudbaleri seli su na teren kako bi iskazali nezadovoljstvo.

“Svi znamo šta Dinamo predstavlja za Pančevo i mi samo tražimo da se klub ne ugasi. Ne ni zbog nas 20 ili 30 igrača u prvom timu, već zbog 200 ili više dece koja ovde treniraju. I mi smo o stvarima koje nemaju veze sa fudbalom čitali po novinama, ipak zbog toga ne treba da ispašta bilo ko, posebno ne deca”.

Snove o velikoj karijeri prekinula je opaka bolest. Novi snovi Stefana Čikića pokazuju o kakvom se karakteru radi.

“Ja sam srećan što posle svega uopšte mogu da se bavim fudbalom. Možda je kasno za neku veliku karijeru, možda i nije, videćemo. Moje je da se borim kao i do sada. Radio sam malo i kao trener u Crvenoj zvezdi, pomagao generaciji 2008. godište, možda mi novi snovi budu vezani za trenerski posao”.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Još o sportu, ali i drugim društvenim temama, pročitajte u štampanom izdanju Objektiva za 13. april.

Piše: Žarko Sokić

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar