UŽAS

Hrvati su me zvali ČETNIKUŠOM! Nikolina Pišek ispričala za Objektiv sve o PAKLU kroz koji prolazi

Ispričala šta je sve doživela od svojih sunarodnika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ATAImages/ Antonio Ahel

Magazin Buka na svom Jutjub kanalu objavio je video „Hejt, Sloveni, još ste živi?”, koji je za samo jedan dan pregledalo skoro 400.000 ljudi.

Spot je nastao kao deo kampanje protiv govora mržnje u regionu, a veliki broj javnih ličnosti je podržao ovaj poduhvat, dok su pozitivni komentari na društvenim mrežama pljuštali sa svih strana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U pomenutom spotu se pojavljuju glumci Hristina Popović, Goran Bogdan i pevačica Severina, i to u ulogama Bošnjakinje, Srbina i Hrvatice, a spot je napisao i režirao zagrebački režiser i pisac Predrag Ličina. Tim povodom je Nikolina Pišek za štampano izdanje Objektiva rekla da je i sama bila mnogo puta na meti govora mržnje.

– Mnogo puta sam se našla na meti, ali od Hrvata, dakle mojih sunarodnika. Naravno da oni nisu dovodili u pitanje moju nacionalnu pripadnost, nego onu koju su mi brakom pripisali. ‘Vrati se tamo odakle si došla, ku*vo če- tnička, četnikušo!’, bili su samo neki od komentara, a to su sve epiteti kojima me ‘časte’ vlastiti sunarodnici. Pored toga, počev od 2008. godine kada sam započela da radim na projektu ‘Operacija trijumf’, pa do danas, s uverenjem mogu da kažem da sam najviše zlostavljana Hrvatica. Ali samo da napomenem, to se ne odnosi na sve Hrvate, već samo na jedan vrlo specifičan, zatvoren i indoktriniran deo. Dugo sam se pitala šta sa mnom ne valja, a onda sam shvatila da je problem u njima. To nasilje je još izraženije na društvenim mrežama i virtuelnom svetu, gde se sejači mržnje gotovo bez izuzetka štite anonimnošću i avatarima na kojima se diče nacionalnim ili religioznim obeležjima. Takve komentare nikad ne uklanjam, osim ukoliko govor mržnje nije upućen nekom osim meni, jer smatram da im ja ne mogu adekvatnije odgovoriti tj. da njihov digitalni otisak najbolje govori o njima samima – rekla je Nikolina za štampano izdanje Objektiva.

– Iskreno i ne želim da brišem njihove bljuvotine, jer treba da ostanu kao primer svemirske i nadrealne gluposti. Bilo je vreme da se ovakva jedna kampanja pojavi! Sve pohvale za ovaj poduhvat! – rekla nam je Nikolina.

OSTATAK OVE, ALI I MNOGE DRUGE PRIČE MOŽETE PROČITATI U SUTRAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 12. APRIL

Foto: Objektiv.rs

Autor: Tanja Svilanović

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar