Razbuktajte STRASTI: 10 načina da misionarska POZA postane još veće zadovoljstvo

Povećajte prisnost između vas i partnera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Peter Bánoš / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

Misionarska poza je osnovna poza u seksu. Za početnike u seksualnim odnosima, ova poza je dobar izbor jer ne zahteva puno napora.

Ona podrazumeva da je muškarac koji penetra odozgo, a žena leži na leđima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ova poza često mnogim parovima može da dosadi jer je najlakša za praktikovanje. Ipak, postoji deset načina kako da je “začiniš”  i da ti ona možda postane i omiljena poza u seksu.

Seksualna terapeutkinja Debra Laino objašnjava da misionarska poza zapravo može doneti visok intenzitet – kontakt kože na kožu, kontakt očima i miris tela. To je poza koja se praktikuje “licem u lice”, ali svakako da ona ne mora biti samo to.

Započni sa erotskom igrom

Seksualna terapeutkinja Nan Wise ističe da se predigra odnosi na odvajanje početka događaja od samog čina, a ustvari sve je seks – sve dok osećate zadovoljstvo.

Foto: Shutterstock, Ilustracija

Da misionarska poza ne bi bila suviše obična i dosadna, započnite sa predigrom kako biste povećali prisnost sa partnerom. Oralni seks je jedan od načina kako da preidgru učinite zanimljivom.

Igrajte se sa bradavicama

Grudi i bradavice su dve najveće erogene zone, zato im se posebno posvetite. Igranje sa bradavicama, dodirivanje, stezanje, pa čak i lizanje mogu podići temepraturu između vas dvoje. Neke manje poznate, ali jednako važe erogene zone su uši i vrat, predeo iza kolena na pregibu noge, stomak…

Foto: sakkmesterke / Alamy / Alamy / Profimedia

Prilagodite ritam

Fokusirajte se na partnerov dah i pokušajte da uskladite ritam. Nemojte previše razmišljati, bitno je da se opustite tokom seksa. Ubacite kružne pokrete kukovima i sve ono što mislite da bi dodatno povećalo želju kod vašeg partnera.

Promenite ugao

Jedan dobar trik za bolji orgazam je da ispod leđa postavite jastuk. Na taj način će vaši kukovi biti viši i partner će moći bolje da stimuliše vaš orgazam.

Foto: Shutterstock, Ilustracija

Ako želite više da stimulišete klitoris, pokušajte da praktikujete tehniku koitalnog poravnanja, gde je bitno da partnerova ramena budu odmah iznad vaših. Na taj način njegova penetracija neće biti toliko jaka, što će učiniti da mu je potrebno više vremena da dođe do orgazma.

Koristite i vibrator

Vibrator je uvek dobra opcija ako želite malo da se igrate sa partnerom. Ako vam partner pruža oralni seks, uz pomoć vibratora može dodatno da stimuliše vaš klitoris, ali i da ga naslanja na vaše grudi i bradavice i time vas još više uzbudi.

Foto: Maksim Toome / Alamy / Alamy / Profimedia

Oslobodite se pred partnerom

Ako vam nešto ne odgovara, slobodno mu to i recite. Muškarci često ne znaju šta ženama prija, a šta ne, pa je bitno s vremena na vreme da mu to i kažete.

X ili cross body tehnika

Zauzmite misionarsku pozu, ali nakon nekog vremena neka se vaš partner koji je bio odozgo zaokrene.

Foto: Freepik/pressfoto

Njegova karlica treba da ostane na istom mestu, ali ruke i noge mu se moraju zaokrenuti i sa vašim telom napraviti znak X. Na taj način žene mogu postići veću kontrolu u seksu.

Kauboj tehnika

Ovo je tehnika koja u toku misionarske poze dovodi do trenja, što omogućuje dodatnu stimulaciju. Da biste je sproveli, savite svoje noge u kolenu dok partner penetrira. Partner treba da sedne uspravno ispred vas.

Foto: Shutterstock

Školjka tehnika

Ovo je tehnika koja je savršena za žene koje su fleksibilne. Neka vam partner pomogne da savijete noge i pogurate ih ka glavi.

Foto: Freepik/freepik

Na taj način će vaša karlica biti podignuta ka gore, što će ostaviti više mesta da vam partner stimuliše klitoris, što upravo može učiniti pomoću vibratora.

The spork tehnika

Zauzmite položaj za misionarsku pozu, a onda neka vam partner podigne desnu nogu. Neka se partner koji  je između vas zaokrene za 90 stepeni i počne da penetrira.



Izvor: Objektiv.rs, miss7

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar