Glumio je u kultnoj seriji, onda se ZAMONAŠIO: Opet se pojavio kao IGUMAN, evo kako danas izgleda (FOTO)

Jedan događaj u njegovom životu naveo ga je da promeni život iz korena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Domaća publika glumca Rastka Lupulovića pamte po filmovima “Biće bolje” i “Paket aranžman”, ali i seriji “Otvorena vrata“, međutim, veliku pažnju privukla je Rastkova odluka da ostavi glumu iza sebe i posveti se monaškom životu.

Naime, Lupulović glumio je mladog i zgodnog dečka Ane Anđelić u seriji “Otvorena vrata”, za kojim su uzdisale mnoge mlade devojke, a onda je odlučio da promeni životni poziv. Naime, 1996. jedan događaj uticao je na to da promeni život iz korena.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, Rastko je sa svojim kolegom sa klase Nenadom Jezdićem prvi put posetio manastir Visoki Dečani 1992. godine i svoj život deli na period do tada i period od tada.

Nekadašnji glumac (47), kada je postao monah i tom prilikom dobio ime Ilarion, a danas se uključio u Javni servis iz manastira Draganac, u kojem je trenutno iguman i sigurni smo da ga mnogi nisu prepoznali od perioda kada je glumio u popularnoj seriji.

“Najbitnija stvar kod mene je moje obraćenje u hrišćanstvo. Sticajem okolnosti sam počeo da odlazim u crkvu. To mi je pomoglo da se spustim na zemlju iz nekih mistifikatorskih oblaka. Uopšte, hrišćanin-pravoslavac je moje najbliže određenje. Osećam se zasićenim od roka i svega toga. Rok je negde u skladu sa opštim načinom života, opštom površnošću. Kad odem na Akademiju, izđuskam se i vratim se kući prazan i tup. Na liturgiju odem sa istim raspoloženjem, sa potrebom da doživim katarzu, ali kući dođem sređen i miran… U susretu sa verom i tradicijom, dolaziš do harmoničnog razrešenja svojih nemira, a u rok životu dolazi do prikrivanja tih nemira ili potpunog otupljivanja svih emocija. Zato ljudi u roku izgube tu neku kreativnu crtu, istroše se, istroše se, istroše se… “, rekao je Rastko u jednom intervju koji je dao nekoliko meseci nakon što se zamonašio.

Foto: RTS/Printscreen

Za igumana manastira Draganac postavljen je 2013. godine.

“Nikada nisam zažalio ili da sam se pokajao što sam postao monah. Naprotiv, često mi se događa da Bogu blagodarim što mi je pomogao da se opredelim za ovaj put jer, naravno, sve je zasnovano na čovekovoj slobodnoj odluci. Bez slobodne odluke svakoga od nas nema ni prave prave slobode… Ljubav i sloboda je ono nešto za čim sam ja krenuo”, rekao je Lupulović pre nekoliko godina u emisiji “Eksploziv”.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar