OBJEKTIV ISTRAŽUJE

Nova sramota u srpskom fudbalu: Sudija priznao dva skandalozna gola, lopta nijednom nije ušla! (VIDEO)

Sudijsko neznanje ili nešto više?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Printscreen/ Youtube

Srpski fudbal i skandali ne mogu jedno bez drugog!

Srđan Obradović još nije stigao da skine pertle u ćeliji i otpočne služenje kazne od 15 meseci zatvora zbog cirkusa koji je napravio od utakmice između Spartaka i Radničkog iz Niša, a prisustvovali smo novoj tragi-komičnoj situaciji u režiji delioca (ne)pravde.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Poput stihova Đorđa Balaševića – Odlazi cirkus iz našeg malog grada, cirkus se iz kola u kolo premešta po fudbalskim terenima širom Srbije, a sada je stigao do Loznice. Ali problem je što je sve veći cirkus, a sve je manje smešno…

Utakmicu 25. kola između Loznice i Radničkog iz Sremske Mitrovice domaća ekipa rešila je u svoju korist rezultatom 2:1. Ipak, u prvi plan iskočila je sudijska trojka na čelu sa Dušanom Pančićem. Ostatak magičnog trija, koji je uspeo da vidi nešto što je zdravim okom teško videti, bili su pomoćnici Petar Radić i Bojan Tomović. Četvrti arbitar bio je Predrag Janjuš, dok je posmatrač suđenja bio Slobodan Veselinović. Delegat je bio Časlav Lukić. Šta se zapravo dogodilo na ovoj utakmici?

Hoće centrala da pogreši jednom…

Poznata je scena iz Balkanskog špijuna u kojoj Danilo Bata Stojković telefonski razgovor počinje rečenicom:

– Hoće centrala da pogreši jednom, ali ne sto puta!

E pa tako i sudijske greške mogu da se oproste kada se dese jednom, ali je Loznica na ovom meču postigla dva, blago je reći sumnjiva gola! U 16. minutu je Dragiša Komarčević uputio centaršut ka golu Matije Šegavca, čuvar mreže gostiju nalazio se nogama u golu, ali lopta, bar kako deluje na snimku, nije bila ni blizu da cela pređe liniju. To nije smetalo sudiji Pančiću da posle asistencije prvog pomoćnika Radića pokaže na centar i donese prednost domaćinu. Izjednačio je Radnički golom Pejovića, tim rezultatom se otišlo na odmor. A onda je u 58. minutu došlo do nove diskutabilne situacije. Korner za Loznicu stvorio je novu gužvu pred golom Šegavca, Nikola Milinković je zahvatio loptu, intervenisao je čuvar mreže gostiju, ali… Drugi pomoćnik Bojan Tomović sugerisao je da je lopta prešla liniju, iako je delovalo da nije bila ni blizu iste. Pri tome, Šegavac je dobio udarac od protivnika, a glavni sudija Pančić nije zaštitio golmana u pet metara. Na kraju je Loznica slavila sa 2:1, a sudijskoj komisiji ostale su pune ruke posla.

Izjave aktera ovog incidenta, kao i šta su sudije o svemu imale da kažu čitajte u štampanom izdanju Objektiva za 7. april.

Piše: Žarko Sokić

Stojković pozvao Piksija na “derbi”: I u Partizanu ima igrača za reprezentaciju, neka dođe i vidi (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar