ŠOK

Estrada u kandžama LOPOVA: Krali im stvari u VREDNOSTI od po nekoliko stotina hiljada evra

Bez problema obijali vile u kojima žive

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Poznate ličnosti oduvek su bile na meti pljačkaša, međutim, u poslednjih nekoliko godina taj trend se intenzivirao, i u svetu i kod nas. Poslednja u nizu bila je pevačica Bijonse, koju su lopovi opljačkali nakon dodele Gremi nagrada.

Dok su neki, kao ona, srećom, uspeli da izbegnu bliski susret sa napadačima, bilo je i onih koji su pored krađe bili pretučeni, što je bio slučaj sa Radišom Trajkovićem Đanijem. Pevač je napadnut ispred svoje kuće u Mirijevu, a lopovi su ga pretukli i ukrali mu zlatan sat.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Foto: Youtube/Printscreen/Radiša Trajković – Đani

“Neki momci su mi napravili sačekušu i prebili me kao vola”, rekao je tada Đani, koji je opljačkan i dok je pevao na jednoj romskoj svadbi u Parizu.

Bili smo Džej, Šaban, ja i još nekoliko kolega. Bila je bežanija ispod stola… Nije mi bilo svejedno kad su se pojavili onako maskirani i naoružani”, prisetio se on svojevremeno.

Mnoge druge naše domaće ličnosti takođe su bile žrtve pljačke.

Foto: Printscreen/TV Prva

Iz vile Saše Popovića na Bežanijskoj kosi lopovi su 2017. godine ukrali pištolj i satove, uglavnom marke „roleks”, u vrednosti od, kako je Saša naveo u odštetnom zahtevu, 142.000 evra. Provalu u vilu primetila je Popovićeva supruga Suzana, a za to kriminalno delo je na četiri godine zatvora osuđen Vojislav Stojičić, sin ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže.

Miroslav Ilić je decembra 2007. godine u prepunoj „Areni” svojim fanovima priredio koncert za pamćenje, a za to vreme nepoznati lopovi su opljačkali njegovu kuću! Iz porodičnog doma u Višnjičkoj banji odneto je 100.000 evra i zlatan nakit. Razbojništvo je otkriveno kada se „Slavuj iz Mrčajevaca” vratio i zatekao ispreturanu kuću. Počinioci nisu nađeni.

Dragana Radosavljević Cakana je u životu imala nekoliko neprijatnih situacija, te je pored pljačke kuće bila i žrtva lopova u banci.

“Odneli su skoro sve – nakit, novac, oružje, satove, garderobu, razne suvenire… Samo vrednost nakita i satova iznosi više od 20.000 evra. Ma, upropastili su mi život! Lopovi su ušli u kuću sa zadnje strane dvorišta, kroz jedan mali prozor koji su razvalili. Taj deo očigledno nismo dovoljno pokrili kamerama. Prvo su ušli u Nebojšinu sobu, koju su opelješili, a zatim u moju i sve ostale prostorije”, rekla je tada Cakana.

Foto: Youtube/Printscreen/Glamur TV HAPPY

Vesna Zmijanac doživela je neprijatnost prošle godine kada su njen dom na Bukulji opljačkali radnici koji su odneli stvari u vrednosti od 10.000 evra. Nju su postepeno potkradali tadašnji zaposleni, koji su iznosili stvar po stvar, tako da ona ne primeti. Nakon toga ugradila je kamere i videla o čemu se radi.

“Moja kuća na Bukulji je obezbeđena kamerama i alarmima i nikad nisam imala problem sa lopovima. Veću frku sam imala sa radnicima koji su mi održavali dvorište. Neke stvari potražim tek posle tri meseca i tada vidim da nedostaju. Onda mi treba malo vremena da povežem ko je tad radio. Ne mogu odmah da vidim koja mi haljina fali ili bilo šta drugo, ali kad-tad sve otkrijem”, kazala je tada Vesna.

Porodična kuća legendarnog harmonikaša i kantautora Novice Negovanovića bila je sredinom prošle godine na meti pljačkaša koji su iz njegove kuće u Adranima odneli sve vredne stvari.

“Bili smo svi u kući, supruga je gledala televizor u prizemlju, a ja i deca smo bili na spratu. Upali su kroz prozor sa zadnje strane kuće u sobu i odneli sve vredno što smo imali. Oko pola miliona dinara koje sam dobio za autorske honorare i harmoniku od koje se nisam decenijama razdvajao. Ukrali su mi i zlatnu medalju koju sam dobio od predsednika države za zasluge za narod. Svi
smo u šoku”, pričao je Negovanović.

Foto: ATAImages/ Antonio Ahel

Voditeljka Nikolina Pišek, njen suprug Vidoje Ristović i deca prošli su kroz dramu prošle godine u Kaštelu, kada su izbačeni iz luksuzne vile u kojoj su boravili, a tada su i opljačkani.

“Bilo je više dragocenosti koje pripadaju mom suprugu. Imala sam dva prstena, jednu narukvicu i nekoliko satova, pa kada se sve sabere, ostali smo bez 270.000 evra. Opljačkao nas je i napao vlasnik kuće u kojoj smo odseli”, rekla je tada poznata voditeljka.

OVU, ALI I MNOGE DRUGE PRIČE MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 4. APRIL

Foto: Objektiv.rs

Autor: Tanja Svilanović



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar