Ljuba Zemunac zaslužan za zlato s Olimpijskih igara: Samo mesec dana ranije ostao je bez bubrega! (VIDEO)

Bio je sportski tip, iako ozloglašen...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook, Wikipedia

Jedan od najžešćih momaka beogradskog asfalta Ljubomir Magaš zvani Ljuba Zemunac ubijen je 1986. godine ispred suda u Frankfurtu. Obarač je povukao Goran Vuković Majmun, a ko je “pravi ubica” i dalje je misterija.

I pre nego sto je stradao na frankfurtskom pločniku, Ljubomir Magaš je bio “legenda” jugoslovenskog, ali i evropskog podzemlja. Jugosloveni su ga zvali jednostavnije – Ljuba Zemunac.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ljudi su govorili: umro je onako kako je i živeo. Na ulici, brzo. U utorak, 10. novembra 1986, ispred zgrade Zemaljskog suda u Frankfurtu, sreli su se, čini se, ne baš slučajno, dvojica okorelih neprijatelja Ljuba Magaš i Goran Vuković.

Iako je važio za žestokog momka, Ljuba Zemunac nije bio čovek bez osećanja.

Pored svih dela i lošeg glasa koji ga je pratio njegove navike su bile potpuno okrenute sportu i zdravom načinu života. To je išlo dotle da je i u zatvorima uvodio svoja pravila koja su svi morali da poštuju. Ljuba je voleo boks, ali kažu da je u duši bio ulični borac.

Boksovao je za klub “ CSC Frankfurt” u ekipi zajedno sa proslavljenim šampionom Darkom Celingerom i mnogim poznatim borcima Nemačke.

Kažu da u ringu nije imao mnogo uspeha jer su rukavice ublažavale njegove udarce, njegov ring je ipak bila ulica na kojoj nije imao dostojnog protivnika. Svaki meč koji bi izgubio, besni Ljuba je morao da nastavi odmah posle na parkingu bez rukavica. Ti mečevi su uvek završavali u njegovu korist i to vrlo lako.

Koliko je bio “tvrd” govori činjenica da je nakon jedne tuče čak bio izboden, ali se posle svega mesec dana vratio na trening i bio kao nov.

Čak i čuveni bokser Mate Parlov je u časopisu “Tempo” izjavljivao kako nema pravog partnera za sparing, a Ljuba Zemunac je čuvši to pobesneo i odmah tražio da sparinguje sa legendom jugoslovenskog boksa.

Iako ga je Parlov “tukao” na tim treninzima, on i Magaš su vremenom postali dobri prijatelji, a onda je došlo vreme za Olimpijske igre, gde je Parlov predstavljao tadašnju SFRJ.

Parlov je tamo osvojio zlato, ali je izjavio da pola njegove medalje pripada Ljubomiru Magašu, koji je prihvatio da bude od pomoći jednoj takvoj sportskoj veličini.

Mate Parlov mu to nikada nije zaboravio…

Tajna NADGROBNE PLOČE Ljube Zemunca: Na groblju statua u punoj veličini, ali ona je NESTALA (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar